Ylen startup-hanke ihmetyttää media-alaa

16.6.2014 08:04Uutiset » Toimiala

Viestinnän Keskusliitto haluaa selvityksen Yleisradion roolista startup-hankkeessa sekä hankkeen kilpailuvaikutuksista ja mahdollisista markkinahäiriöriskeistä. Yksityisen media-alan kattojärjestönä toimiva VKL pyytää Yleisradion hallintoneuvostoa tekemään oma-aloitteisesti hankkeesta ennakkoarvioinnin. Muussa tapauksessa VKL hakee itse ennakkoarviointia.

Yle ja startup-kiihdyttämö Nestholma tiedottivat aloittavansa syksyllä 2014 ohjelman, jonka tarkoitus on saada kotimaisia tai muualta Suomeen tulevia kasvuyrityksiä hyödyntämään mediasisältöjä. Yle tarjoaa yrityksille media-, sisältö- ja teknologia-asiantuntijuutta sekä tiloja. Kiihdyttämössä on mukana myös Elisa.

– Yleisradio toteuttaa julkisen palvelun tehtävää Yle-verolla rahoitettuna. Ennakkoarviointi tarvitaan sen selvittämiseksi, kuuluuko Ylen osallistuminen hankkeeseen julkisen palvelun piiriin, sanoo VKL:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Soini.

– Kannatamme lämpimästi uusien kasvuyritysten syntymistä media-alalle. Startupien tukemiseen yhteiskunta on kuitenkin rakentanut aivan omat kanavansa, joihin Yleisradio ei nähdäkseni kuulu, VKL:n toimitusjohtaja Valtteri Niiranen toteaa.

Share: