Xerox panostaa mustesuihkutekniikkaan

9.6.2014 08:07Uutiset » Toimiala

Xerox aikoo kasvattaa osuuttaan nopeasti kasvavasta mustesuihkutulostamisesta. Xeroxin pääjohtaja Ursula Burnsin mukaan yhtiö voi tehdä lisää yritysostoja kasvattaakseen inkjet-tuotantotulostuksen liiketoimintaansa.

Burns puhui Impikan mustesuihkuun keskittyvän uuden innovaatiokeskuksen avajaisissa Ranskassa 2.6. Xerox osti impikan 53 miljoonalla dollarilla helmikuussa 2013. Impikan tuotantolaitosta on nyt laajennettu miljoonien dollarien investoinnilla.

Burnsin mukaan yhtiön tavoitteena on kasvattaa mustesuihkusta yhtä suurta liiketoimintaa kuin xeroxgrafiaan perustuva liiketoiminta on nyt. Tähän tarvitaan entistä laajempi ja syvempi tuotevalikoima, joka voidaan hankkia myös yritysostojen avulla.

Xerox Technology-yksikön liiketoimintajohtajan mukaan yhtiön tavoitteena on markkinajohtajuus sekä tooneripohjaisessa että inkjet-tuotantotulostuksessa. Nyt Impikan valikoimaan kuuluu nopeita mustavalko- ja väritulostimia, jotka käyttävät Panasonicin ja Kyoceran vaihtuvan mustekoon tulostuspäitä. Xerox harkitsee myös omien tulostuspäiden tuotantotekniikan hankkimista. Xeroxin suunnitelmista kertoi Printweek-lehti.

Kuva: Impika iPrint Compact -tuotantotulostin.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: