Xeikon nimitti Suomeen myyjän

14.1.2015 15:57Uutiset » Toimiala

Ari Enroth

Belgialainen digitaalipainokoneiden valmistaja Xeikon ja sen pohjoismaisesta myynnistä vastaava Xeikon Nordic on nimittänyt Suomen myyntipäällikökseen Ari Enrothin (kuvassa). Xeikon Nordic on viimeiset vuodet toiminut ilman suomalaista myyjää hoitaen myynnin Ruotsin kautta. Nyt myynti hoituu jälleen Suomesta.

Aiemmin KTA-Yhtiöiden myynnissä pitkään palvellut Ari Enroth lähtee vetämään Suomen Xeikon-myyntiä korkein odotuksin.

– Xeikon edustaa ehdottomasti digipainolaitteistojen high-end luokkaa yli 20 vuoden kokemuksella ja yli 2 000 laitteiston asennuskannalla. Esimerkiksi B2-formaatin paperin molemmat puolet kerralla painava Xeikonin kone on hyvin mielenkiintoinen painotaloille, jotka haluavat siirtyä digitaaliseen painamiseen B2-formaatissa.

Mille Xeikonin tuotteista povaat parasta myyntipotentiaalia Suomessa?

– Varsinkin digitaaliseen etiketti- ja kartonkipainatukseen suunnitellut laitteille odotan hyvää kysyntää ja kasvavia markkinoita. Näin ennustavat monet kansainväliset tutkimuslaitokset, esimerkiksi Pira. Etikettituotannossa Xeikon laitteita on jo yli 250 asennusta, Pohjoismaissakin useita. Viime vuonna Pohjoismaissa ja Baltiassa asennettiin seitsemän uutta laitteistoa.

Ari Enrothin pidempi haastattelu on luvassa Print&Median helmikuun numerossa.

Teksti: Jarkko Hakola

Share: