WSOY osti Docendon ja Minervan

4.1.2021 08:58Uutiset » Toimiala

Kirjojen kustannustoiminnan keskittyminen jatkuu Suomessa. Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut kaksi merkittävää suomalaista yleiskustantamoa, Minerva Kustannuksen ja Docendon, jonka yhteydessä toimii myös rikoskirjallisuuteen erikoistunut CrimeTime. Kustantamot julkaisevat vuodessa yhteensä yli 150 kirjaa.

Docendo ja CrimeTime sekä Minerva Kustannus jatkavat tiedotteen mukaan WSOY:n itsenäisinä yksikköinä ja omalla kustannuslinjallaan. Kustantamot työllistävät vakituisesti 14 henkilöä sekä kymmeniä kustannusalan ammattilaisia. Harri Simola ja Outi Karemaa jatkavat kustantamoiden vetäjinä. Muutoksia ei tapahdu, ja kaikki yhtiöiden työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään.

Docenco Oy:n liikevaihto oli 2,3 milj. euroa vuonna 2019 ja tulos –0,22 milj. euroa. Minerva Kustannus Oy:n liikevaihto oli 1,8 milj. euroa 2019 ja tulos -0,4 milj. euroa.

– Saamme uusien kustantamojen myötä paljon hyvää ja samalla kannattavan lisän kasvavaan Werner Söderström Osakeyhtiön kustannusperheeseemme. Saamme myös mittavat synergiaedut laajentuneen organisaation kautta käyttöömme. Ostetuissa kustantamoissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjantekijöiden joukko sekä osaavat kustantamoiden tiimit, sanoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Docendo on Harri Simolan mukaan toiminut 30 vuotta menestyksekkäänä kirjankustantajana ja laajentanut onnistuneesti kustannusohjelmaansa markkinan muuttuessa. Viimeksi kaksi vuotta sitten Docendo ryhtyi kustantamaan CrimeTime-osuuskunnan dekkareita. Nyt kustantamo ottaa Simolan mukaan seuraavan askeleen liittymällä osaksi suurempaa kirjayhteisöä, Werner Söderström Osakeyhtiötä.

– Pääsemme nyt keskittymään kustantamiseen omilla vahvuusalueillamme. Docendo voi jatkaa näin oman strategiansa toteuttamista, Simola sanoo.

Jouni Tervon mukaan yrityskaupan myötä Crime Time saa dekkareiden julkaisuun ja kirjailijoiden tukemiseen kaupan myötä lisää voimaa.

– Saamme lisää voimavaroja kehittää eteenpäin mm. dekkareista, historiasta ja elämäkerroista, harrastekirjoista sekä urheilu-, musiikki- ja luontoaiheista tunnettua Minervan kustannusohjelmaa ja keskittyä kustantamisen ydintehtävään, kertoo Minervan Outi Karemaa.

WSOY on osa Bonnier-konsernia. Werner Söderström Osakeyhtiöön kuuluvat WSOY:n lisäksi Tammi, Johnny Kniga, Readme.fi, Kosmos, Bazar Kustannus. Ja nyt myös liiketoimintakaupan myötä Minerva Kustannus ja Docendo sekä CrimeTime. WSOY:n liikevaihto oli 30,6 milj. euroa vuonna 2019 ja tulos 1,6 milj. euroa.

Share: