WSOY osti Bazar Kustannus Oy:n

30.8.2019 09:15Uutiset » Toimiala
Bazarin kustantaja on Markus Lähdesniemi. Kuva: Bazar.

Werner Söderström Osakeyhtiö on ostanut Bazar Kustannus Oy:n sen norjalaiselta perustajalta Øyvind Hagenilta. Kauppa astuu voimaan heti. Bazar jatkaa Werner Söderström Osakeyhtiön itsenäisenä yksikkönä ja omalla kustannusprofiilillaan.

Bazar työllistää vakituisesti seitsemän henkilöä sekä lukuisan määrän freelancereita. Kaikki Bazarin työntekijät jatkavat nykyisissä työtehtävissään, ja kustantamon johtajan Markus Lähdesniemen titteliksi tulee kustantaja.

– Saamme Bazarin myötä hyvän ja kannattavan lisän kasvavaan kustannusperheeseemme. Saamme käyttöömme myös mittavat synergiaedut tämän uuden organisaation kautta. Bazarissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjailijoiden joukko sekä osaava tiimi, sanoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen.

– Oman vahvan asemansa saavuttaneelle Bazarille tämä on loistava mahdollisuus. Vallitsevassa markkinatilanteessa oli järkevää yhdistyä alan vetovoimaisimman toimijan kanssa. Pääsemme nyt keskittymään ydinosaamiseemme eli kustantamiseen. Yhdistyminen mahdollistaa Bazarin kasvun strategiamme mukaisesti, iloitsee Markus Lähdesniemi.

Vuonna 2002 perustetun Bazar Kustannus Oy:n julkaisuohjelma sisältää kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta. Bazar julkaisee vuosittain viitisenkymmentä uutuusnimikettä. Kustantamon menestyskirjailijoihin kuuluvat mm. Yuval Noah Harari, Marie Kondo ja Lucinda Riley. Yrityksen liikevaihto oli 2,3 Meur vuonna 2018.

Werner Söderström on osa Bonnier-konsernia. Werner Söderström Osakeyhtiöön kuuluvat WSOY:n lisäksi Tammi, Johnny Kniga, Readme.fi, Kosmos ja nyt myös Bazar.

Share: