Vuoden Graafikko 2021 on brändääjä

3.2.2021 08:35Uutiset » Toimiala
Marina Veziko on laaja-alainen suunnittelija. Kuva: Grafia/Sara Urbanski.

Grafian valitsema Vuoden Graafikko 2021 on Marina Veziko, laaja-alainen graafinen suunnittelija ja AD. Hän työskentelee erityisesti brändäyksen parissa. Veziko toimii usein yhteiskunnallisten aiheiden ympärillä ja taiteen kontekstissa.

Veziko kuuluu Grafian mukaan tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin suunnittelijoihin. Olivatpa työt kulttuuri- tai kaupallisella puolella, niitä yhdistää usein eettisyys, uuden edistäminen ja poikkeavat näkökulmat. Vuoden Graafikko -palkintonäyttely pidetään Designmuseon Galleriassa 10.9.2021–9.1.2022.

Vuoden Graafikko -työryhmän mukaan Marina Veziko ottaa suunnittelussaan tilaajan huomioon ja osaa silti tuoda töihin erottuvuutta viimeistelyn ja taiteen keinoin. Vaatimukset visuaalisen viestinnän suunnittelijalle ovat viime vuosina koventuneet; suunnittelijan tulee mm. tuntea valokuvausta, kuvausten suunnittelua ja osata hahmottaa tilaa. Vuoden Graafikko 2021 pärjää näilläkin osa-alueilla loistavasti. Veziko on laaja-alainen ja hänellä on silmää trendeille, mutta hän ei kulje niiden perässä.

Vezikon asiakaskunta on hyvin laaja-alainen – toimeksiannot vaihtelevat esimerkiksi luksuskosmetiikasta ja teknologia-innovaatioista aina elintarvikkeisiin ja kulttuuri-instituutioihin. Muun muassa Helsinki Design Weekille ja IKEAllekin suunnitellut Veziko tekee brändäystyötä suomalaisten asiakkaiden lisäksi myös ulkomaisille yrityksille. Hän on myös toinen pian lanseerattavan, Suomen vähemmistöihin keskittyvän FEW-lehden perustajista.

Marina Veziko on suunnitellut mm. kosmetiikkapakkauksia. Kuva: Werklig/Tiina Eronen.
Share: