VTT:n painettavan elektroniikan kehitystyölle tunnustusta

30.1.2013 13:12Uutiset » Toimiala

Painetun elektroniikan tuotantoympäristön laajentaminen on tuonut VTT:lle kansainvälisen palkinnon. VTT on palkittu laajan pinta-alan kokoonpano- ja muovi-integroidun elektroniikan pilot-valmistuslinjan kehittämisestä IDTechEx Printed Electronics USA 2012 Awards -kilpailussa. VTT oli Best Technical Development Manufacturing Award -sarjan ykkönen. IDTechEx Printed Electronics USA -kiIpailu palkitsee merkittäviä painetun elektroniikan innovaatioita, kehittäjiä ja kaupallistajia.

Uusi pilot-valmistuslinja täydentää aiempaa painetun elektroniikan painokoneympäristöä ja sen avulla voidaan valmistaa joustavia tai vapaasti muotoiltavia muovi-integroituja elektroniikkatuotteita. Automatisoitu valmistus mahdollistaa tehokkaan toteutuksen prototyypeistä aina proof-of-production-tason pilotointiin asti. Painettuun elektroniikkaan, rullalta rullalle kokoonpanoon ja muovi-integrointiin perustuvia uusia tuotekonsepteja pyritään löytämään esimerkiksi kulutuselektroniikasta, autoteollisuudesta sekä terveyden ja hyvinvoinnin alueilta.

Kilpailun valitsijaraati koostui sitoutumattomista alan asiantuntijoista. Voittajat saivat palkinnoksi E-inkin valmistaman, maailman ensimmäisen sähköisen kunniakirjan.

VTT:n ja PrintoCent-yhteisön osaaminen palkittiin painetun elektroniikan kehitystyöstä edellisen kerran IDTechEx Printed Electronics Europe 2012 Awards -kilpailussa huhtikuussa 2012. VTT:n osaamiseen pohjautuva ja VTT:n tiloihin rakennettu, painetun elektroniikan pilot-yksikkö voitti kilpailun Best Technical Development Manufacturing Award -sarjan.

Share: