VR säästää ympäristöä ja kuluja uudella tulostusratkaisulla

23.3.2009 16:20Uutiset » Toimiala

VR-konserni on ottanut käyttöön Lexmarkin etätunnistamiseen perustuvan tulostustekniikan. Uudella tulostusratkaisulla on saavutettu merkittäviä etuja. Laitehankintakulut pienenevät, tulostaminen on turvallista ja turhat tulosteet vähenevät. Uusi ratkaisu on myös Lexmarkin mukaan ympäristöystävällinen.

– Henkilökohtaisten tulostimien ja tulostettavien papereiden määrää haluttiin vähentää. Myös tulostamisen tietoturva on tärkeää. Toisaalta tulostamisesta ja skannaamisesta haluttiin tehdä entistä vaivattomampaa, kertoo ICT Concept owner Janne Toukkari VR-konsernin tietohallinnosta.

Ratkaisu löytyi Lexmarkin tarjoamasta RFID-tekniikasta (radio frequency identification). VR:n työntekijöiden henkilökorttiin lisättiin tunnistetarra, jota näytetään monitoimilaitteen RFID-kortinlukijalle. Se tunnistaa käyttäjän henkilöllisyyden tunnistetarrasta, antaa mahdollisuuden skannata omalle verkkolevyasemalle sekä vapauttaa henkilökohtaiset tulostustyöt. Tulostaminen tapahtuu siis varsinaisesti vasta monitoimilaitteen ääressä.

– Uudistus vähentää laitehankintakuluja ja turhien tulosteiden määrää. Tulostaminen on myös turvallista, sillä paperit eivät jää lojumaan tulostinlaitteelle. Lisäksi tulostaminen ja skannaaminen on Lexmarkin laitteilla entistä helpompaa ja nopeampaa, Toukkari kuvailee.

Kustannussäästöjen lisäksi uusi ratkaisu on ympäristöystävällinen, sillä tulosteiden määrä ja sähkönkulutus pienenevät.

VR-konsernissa on 12 500 työntekijää ja reilut 2 000 tulostinta ja monitoimilaitetta, joten kyse on merkittävästä osa-alueesta. VR valitsi yhteistyökumppanikseen Lexmarkin, jolla oli tarjolla ainutlaatuinen tulostusratkaisu ja kokonaisvaltainen palvelu.

– Maantieteellisesti VR on sijoittunut kaikkialle, minne kiskot kulkevat. Tulostaminen Lexmarkin laitteilla ei ole rajoittunut maantieteeseen vaan toimii kaikkialla. Olemme tämän ratkaisun käytössä edelläkävijöitä ja uskomme nyt löytäneemme tulostamiseen mallin, jolla jatkamme pitkälle tulevaisuuteen, Toukkari toteaa.

Yritykset voivat parantaa tulostamisen, kopioimisen ja skannauksen tietoturvaa huomattavasti Lexmarkin nykyaikaisilla ratkaisuilla.

– Loppukäyttäjätyytyväisyys paranee, sillä toiminnot ovat entistä helpompia ja automaattisempia. Lisäksi yritykset saavuttavat jopa 30–40 prosentin kokonaissäästöt ottamalla käyttöön tietoturvallisia, tunnistautumiseen pohjautuvia ratkaisuja, sanoo Lexmark Finlandin maajohtaja Timo Savolainen.

Share: