Viestinnän Keskusliitto tyrmistyi lehdistön arvonlisäverosta

22.6.2011 15:11Uutiset » Toimiala

VKL_ValtteriNiiranen

Tilatuille lehdille tuleva arvonlisävero iskee kipeästi media-alan ja siihen liittyvien toimialojen työllisyyteen. Viestinnän Keskusliitolta ei heru ymmärrystä hallitusneuvottelijoille.

– On uskomatonta, että Suomen uusi hallitus heikentää työllisyyttä laittamalla sanoma- ja aikakauslehdet verolle. Lehdistön toimintaan liittyvät myös paperiteollisuuden, painotoiminnan, mainonnan ja jakelun työpaikat, toteaa Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne.

Lehtien nollaverokannalla Suomi on tähän saakka edistänyt alan työllisyyttä ja puolustanut suomalaisen tiedonvälityksen kilpailukykyä. Media-ala työllistää suoraan 24 000 ihmistä eri puolilla Suomea.

Painettujen lehtien tuotoilla rahoitetaan uusien verkkopalvelujen kehittämistä.

– Verotusta kiristämällä heikennetään lehdistön menestymismahdollisuuksia digitaalisilla markkinoilla. Tällä ratkaisulla tulevaisuuden työpaikat valuvat Suomesta aivan muualle, korostaa Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Valtteri Niiranen (kuvassa).

Niiranen jatkaa:

– Tämä on musta päivä myös suomalaisille lehdenlukijoille. Suomi siirtyy kertaheitolla lehdistön kireimpiin verottajiin Euroopassa. Tulemme näkemään lehtien lakkauttamisia.

Share: