Verkkomedia on suosittu uutislähde Suomessa

17.6.2015 07:59Uutiset » Toimiala

Kansainvälinen tutkimus osoittaa, että Suomi kuuluu digitaalisen muutoksen edelläkävijöihin. Ihmiset käyttävät meillä digitaalisia uutislähteitä enemmän kuin useimmissa muissa maissa. Verkkomedia ja perinteiset uutiskanavat ovat lähes tasaveroisesti läsnä käyttäjien arjessa.

Lähes puolet (46 %) suomalaisista täysi-ikäisistä nimeää pääasialliseksi uutislähteekseen verkkomedian, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2015 -kyselytutkimuksesta. Vuonna 2014 vastaava luku oli 37 prosenttia. Suomi erottuu muista maista siinä, että uutislähteet myös verkossa ovat pääasiassa perinteisten mediatalojen tarjoamia.

– Tässä olemme selkeästi ykkönen 11 muuhun tutkimukseen osallistuneeseen maahan verrattuna, sanoo Viestintäalan tutkimussäätiön asiamies Helene Juhola. Huomionarvoista on myös verkkouutisten käyttö eri ikäryhmissä. Kaikki alle 55-vuotiaiden ikäryhmät nimesivät verkkouutiset pääuutislähteekseen. Puolet suomalaisista vastaajista käyttää älypuhelinta uutisten lukemiseen. Uutisia kohtaan tunnettu luottamus on Suomessa vertailun vahvin. Verkossa uutisista maksaneiden käyttäjien määrä on Suomessa myös edelleen suurempi (14 %) kuin muissa Euroopan maissa.

Kuva: HS digilehtiä.

Share: