Uusilla työkaluilla toteuttamaan graafisen alan rakennemuutosta

23.9.2009 08:28Uutiset » Toimiala

Graafinen Teollisuus ry ja Aronia Group ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä liiton jäsenyrityksille tarjoutuu suora kanava yritysjärjestelyjen toteuttamiseksi. Aronia-Gt –nimisen uuden palvelun avulla myyjä löytää ostajan ja ostaja myyjän.

Graafisen Teollisuuden johtaja Lasse Krogell ja Aronia Groupin hallituksen puheenjohtaja Lars Lindholm uskovat yhteistyösopimuksen tarjoavan uusia työkaluja graafisen teollisuuden rakennemuutoksiin ja taantuman aiheuttamien vaikeiden talous- ja työllisyysongelmien ratkaisuihin.

– Yleensä yrityskaupat tapahtuvat kulisseissa eikä esimerkiksi kaupan olevista yrityksistä ole juurikaan tietoa. Nyt solmitun yhteistyön kautta myytävät ja ostoaikeita pohtivat voivat julkaista yrityksen perustiedot verkkosivuillamme ja täten herättää laajempaa mielenkiintoa yrityskauppoja kohtaan, uskoo Krogell.

Graafisessa teollisuudessa toimii runsaat tuhat yritystä ja teollisuuden palveluksessa on noin 11.000 henkilöä. Toimialan yritysten ja henkilöstön määrä on ollut hitaassa laskussa. Yritysrakenteessa ei ole juurikaan tapahtunut muutoksia keskimääräisen yrityskoon säilyessä noin 10 henkilössä. Alaa on jo pitkään vaivannut selvä ylikapasiteetti, joka kuluvan vuoden aikana tapahtuneen voimakkaan volyymilaskun kautta on merkittävästi kasvanut.

Uusi palvelu esitellään Kirjanpainajan päivällä tänään 23.9. Jyväskylässä. Vuotuinen graafisen toimialan tapahtuma järjestetään 51. kerran.

Lisätietoja:

Lasse Krogell, Graafinen Teollisuus ry, puh. 0400-453 736
Lars Lindholm, Aronia Group, puh. 050-505 0355.

Graafinen Teollisuus ry, www.graafinenteollisuus.fi, on painojen ja muiden graafisen alan tuotannollisten yritysten elinkeinopoliittinen etujärjestö. Ydintehtävän – edunvalvonnan – lisäksi liiton haasteelliseen työsarkaan kuuluu parantaa jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä, kilpailukykyä, yhteistyötä ja osaamista.

Aronia Group, www.aronia.fi, on suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa Graafinen Teollisuus ry:n jäsenyritysten käyttöön yli 300 pk-projektin kokemuksen ja kaiken tarvittavan tietotaidon yritysjärjestelyjen toteuttamiseksi. Myös sukupolvenvaihdokset kuuluvat Aronia Groupin palveluvalikoimaan.

Share: