Uusi yhtiö kirittää suomalaisia kuluttajabrändejä

25.5.2021 19:02Uutiset » Toimiala
Manna-konsernin logo.

Suomeen on syntynyt uusi design-alan brändiyhtiö Manna & Co, johon on koottu merkittäviä suomalaisia kuluttajabrändejä. Vallilan, Makian, Finlaysonin ja sen tytäryhtiön Reinon & Ainon omistus sekä 20 prosenttia Sastan omistuksesta on järjestetty yhteisen emoyhtiön alle. Tämä luo tiedotteen mukaan poikkeukselliset mahdollisuudet näiden brändien kasvuun ja kehitykseen.

Finlayson Oy, Vallila Interior Oy, Makia Clothing Oy ja Sasta Oy jatkavat erillisinä yrityksinä. Omistus on koottu uuteen konserniin, nimeltään Manna & Co. Emoyhtiö omistaa kokonaisuudessaan Finlaysonin, Vallilan ja Makian. Konserniin siirtyy myös Finlaysonin täysin omistama tytäryhtiö Reino & Aino. Lisäksi Manna & Co on ostanut Sastasta 20 prosentin osuuden.

Manna & Co -konsernin pro-forma liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja käyttökate 14 prosenttia. Konsernin palveluksessa on yhteensä 350 henkilöä. Konserniin siirtyvien yhtiöiden keskeiset osakkaat jatkavat emoyhtiön omistajina. Järjestely toteutetaan osin osakevaihdolla.

– Mannaan on koottu toimialalta vain parasta: rakastettuja, arvostettuja ja vakiintuneita kuluttajabrändejä. Järjestelyn myötä pystymme kiihdyttämään brändien kasvua ja kehitystyötä aivan uudella voimalla. Käytännössä tämä tarkoittaa synergioita esimerkiksi tuotesuunnittelussa, valikoituja askeleita brändien kansainvälisessä laajentumisessa sekä uudenlaisten jakelukanavamallien luomista yhdessä kumppaneiden kanssa, kertoo Manna & Co:n ja Finlaysonin hallituksen puheenjohtaja Risto Voutilainen.

Design-alalla ei Suomessa ilmeisesti ole aiemmin tehty näin merkittävää järjestelyä.

– Manna & Co on ainutlaatuinen kokonaisuus, josta kasvaa moninkertaisesti osiensa summaa enemmän. Toimialan parhaat osaajat pääsevät työskentelemään yhdessä ja oppimaan toisiltaan. Syvenevän asiakasymmärryksen myötä kuluttajille tarjoutuu aiempaa laajempi ja osuvampi valikoima tuotteita ja pystymme palvelemaan heitä kohdennetummin ja paremmin, toteaa johtaja Anne Berner Vallila Interior Oy:sta.

Share: