Uusi metsäohjelma maikkarilta

3.10.2008 10:21Uutiset » Toimiala

MTV3:ssa alkaa uusi viihdyttävästi toteutettu makasiiniohjelma, joka on tarkoitettu kaikille metsistä kiinnostuneille. Ohjelman jokaisessa kymmenessä jaksossa juontaja Arttu Harkki tutustuttaa katsojat laajemmin yhteen metsään liittyvään ajankohtaisaiheeseen asiantuntijahaastattelujen ja inserttien avulla. Ensimmäisen jakson ensiesitys on sunnuntaina 5.10.

Lisäksi viikoittain vaihtuva julkkisvieras kertoo ohjelmassa suhteestaan metsään. Ohjelmassa esitellään myös metsäisiä retkeilykohteita ja annetaan retkeilyvinkkejä jokaiseen makuun. Viikon vimpaimen ihmettely ja ajankohtaisosio täydentävät kokonaisuutta.

Ohjelman tuotannosta vastaa Intervisio. Ohjelman yhteistyökumppaneita ovat UPM ja Metsäkustannus.

– Television ajankohtaisohjelmissa metsä ja metsäteollisuus on usein käsitelty aihe, mutta metsäaiheinen ohjelmasarja on jotain aivan uutta. Vihreä Kulta, leppoisasti metsää eri näkökulmista valottava ohjelmasarja täyttää tämän aukon ja halusimme olla mukana toteuttamassa sitä, taustoittaa metsäpäällikkö Sixten Sunabacka UPM:n näkökulmaa.

– Toivon, että ohjelma antaa metsänomistajille hyviä vinkkejä siitä, miten metsäomaisuudesta voi huolehtia entistä paremmin.

Alun perin idean ohjelman tekemisestä esitti Metsäkustannus, joka halusi tuoda metsän eri näkökulmat lähemmäksi jokaista suomalaista.

– Metsäasioista keskustellaan yleensä asiantuntijatermein ja metsänhoidosta puhutaan velvoittavaan sävyyn. Mielestämme metsä voi olla virkistymispaikka riippumatta siitä, mennäänkö sinne elämysretkelle vai töihin. Halusimme modernisoida alan imagoa lähemmäs todellisuutta ja silloin viihteellinen lähestymistapa on paikallaan, kertoo kehittämispäällikkö Mikko Häyrynen Metsäkustannuksesta.

– Toivottavasti sarja antaa myös nuorille impulsseja hakeutua metsäalan ammatteihin.

– Vihreä Kulta ohjelma täydentää mainiosti jo ennestään laadukasta ja laajaa MTV3:n lifestyle-ohjelmien kirjoa. Tämä uusi makasiiniohjelma on hyvä esimerkki ohjelmatarjonnan laajenemisesta uusille kaikkia suomalaisia koskettaville alueille, toteaa MTV Median varatoimitusjohtaja Heikki Rotko.

– Myös ajankohtaisuudessaan Vihreä Kulta lanseerataan oivalliseen aikaan.

Ohjelmasarjan jaksojen ensiesitykset ovat 5.10.2008 lähtien sunnuntaisin kello 12.00 ja uusinta keskiviikkoisin kello 17.00 MTV3:lla. Ohjelma esitetään myös MTV MAXilla tiistaisin ja lauantaisin.

Share: