Uusi käänne Xeroxin ja Fujin yhdistymisessä

7.5.2018 08:26Uutiset » Toimiala
Xeroxin toimistorakennus Rochesterissa USA:ssa. Kuva: Xerox.

Xeroxin ja Fujifilmin yhdistymissuunnitelma on jälleen uudessa vaiheessa. Xeroxin ja yhdistymisen vastustajien sopimus on rauennut, ja nykyinen hallitus sekä toimitusjohtaja Jeff Jacobson jatkavat tehtävissään. Yritys miettii nyt parasta vaihtoehtoa etenemiselle.

Xerox ja fuusiota vastustaneet suursijoittajat Carl Icahn ja Darwin Deason tekivät 1.5. sopimuksen päättääkseen käynnissä olevan oikeustaistelun ja kiistan hallituksen kokoonpanosta. Hallitukseen olisi uusina jäseninä tullut Icahnin ja Deasonin hyväksymiä jäseniä. Uudeksi toimitusjohtajaksi olisi tullut John Visentin eroavan Jeff Jacobsonin tilalle. Tämä sopimus on peruuntunut, koska sen ehdot eivät toteutuneet Deasonin puolelta.

Icahn ja Deason ovat vastustaneet kaikin keinoin tammikuussa hyväksyttyä fuusiota, jonka mukaan Fujifilm ostaisi Xeroxin ja yhdistäisi sen sitten Fuji Xerox -yhteisyritykseen. Uuden Xeroxin liikevaihto olisi noin 18 miljardia dollaria. Fujifilm olisi omistanut uudesta yhtiöstä 50,1 % ja Xeroxin osakkeenomistajat loput.

Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti 27.4. keskeyttää fuusion toimeenpanon. Fujifilm aikoo valittaa päätöksestä ja vaatii Xeroxin uutta hallitusta pitämään kiinni yhdistymissuunnitelmasta. Fujifilmin mukaan yhdistyminen olisi Xeroxin tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu. Myös Xerox on valittanut oikeusistuimen päätöksestä.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: