UPM teki tulosta tarroilla ja erikoispapereilla

23.4.2020 15:06Uutiset » Pakkaukset
UP tekee glassline-etikettipaperia Saksassa Nordlandin tehtaalla, Kuva: UPM.

Pandemia ei vaikuttanut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä merkittävästi UPM:n liiketoimintaan edes Kiinassa, ja yhtiön tulos oli vahva. Liikevaihto ja tulos kuitenkin laskivat. UPM Raflatacin ja UPM Specialty Papersin vertailukelpoinen liikevoitto oli ennätyksellinen.

UPM-konsernin liikevaihto laski 15 % ja oli 2 287 (2 693) miljoonaa euroa. Lasku johtui osavuosikatsauksen mukaan alemmista sellun ja paperin hinnoista sekä graafisten paperien toimitusten vähenemisestä.

– Uudistumisstrategiamme toteuttaminen nojautuu erittäin vahvaan taseeseen sekä ketterään ja tehokkaaseen toimintatapaan. Näin ollen olemme hyvin valmistautuneita nykyiseen epävarmuuteen ja pystymme jatkamaan strategiamme ja kasvuhankkeidemme toteuttamista, kommentoi tulosta toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Pesosen mukaan liiketoiminta-alueista UPM Raflatac ja UPM Specialty Papers tekivät kaikkien aikojen parhaat osavuositulokset. Erinomainen kannattavuus on yhdistelmä pitkäaikaista työtä katteiden parantamiseksi ja hyvänä jatkunutta asiakaskysyntää.

UPM Raflatac on maailman toiseksi suurin etiketeissä tarvittavien tarralaminaattien valmistaja. UPM Specialty Papers tarjoaa tarramateriaalia, pakkauspapereita ja muita graafisia papereita.

Painopapereita toimittavan UPM Communication Papers -liiketoiminta-aleen vertailukelpoinen liikevoitto laski hieman alempien myyntihintojen ja toimitusmäärien seurauksena.

Share: