UPM teki maailmanlaajuisen sopimuksen puukuidun alkuperän varmistamiseksi

24.8.2009 10:42Uutiset » Toimiala

UPM ja SGS ovat saaneet valmiiksi maailmanlaajuisen sopimuksen yhtenäisestä sertifioinnista, jolla varmistetaan kaikkien UPM:n paperi- ja sellutuotteiden alkuperä. UPM:n asiakkaille uusi yhteissertifiointi merkitsee yksinkertaista ja yhtenäistettyä käytäntöä todentaa yhtiön tuotteiden alkuperä.

Maailman johtavan tarkastus-, testaus- ja sertifiointiyhtiö SGS:n kanssa allekirjoitettu yhteissertifiointi varmistaa, että 100 % UPM:n sellu- ja paperitehtailla käytetystä kuidusta on hankittu kestävästi hoidetuista metsistä. Sopimus yhdistää UPM:n maailmanlaajuiset toiminnot kahden
alkuperänseurantajärjestelmän, FSC:n ja PEFC:n alle.

Yhteissertifioinnissa ovat mukana UPM:n paperi- ja sellutehtaat, myyntitoimistot ja maailmanlaajuinen sellunhankinta. Sertifioinnin avulla UPM ja sen asiakkaat voivat saada tiedon tuotteisiin käytetystä sertifioidusta puukuidusta läpi toimitusketjun. Sopimus antaa UPM:lle myös hyvät mahdollisuudet kasvattaa FSC- ja PEFC -sertifioidun kuidun osuutta sitä mukaa kun lisää maailman metsäalueita saadaan sertifioinnin piiriin.

– UPM:n 19 tuotantolaitoksen ja 30 myyntitoimiston puun alkuperän seurannan yhdistäminen kahden maailmanlaajuisen sertifikaatin alle on hieno saavutus. Olemme rakentaneet yhteistyökumppani SGS:n avulla maailmanlaajuisen järjestelmän, joka on hyvin yksinkertainen ja helppo hallita, toteaa UPM:n ympäristöpalveluista vastaava Sami Lundgren.

– UPM:n kanssa rakennettu uusi malli on kattavin ja monipuolisin olemassa oleva yhteissertifiointi ja arvostamme tätä yhteistyötä. Maailmanlaajuinen verkostomme mahdollisti tiiviin yhteistyön UPM:n kanssa monitahoisen projektin aikana. Tämä antoi UPM:lle mahdollisuuden hyödyntää yhtiön monipuolista osaamista täydessä laajuudessa, lisää SGS:n kansainvälinen myyntipäällikkö Jeff Dowson.

Share: