Tuoteväärennökset kiusaavat Xeroxia

5.6.2013 14:50Uutiset » Toimiala

Tuoteväärennökset haittaavat Xeroxin toimintaa, vaikka yhtiö toimiikin aktiivisesti suojatakseen asiakkaansa niiltä. Äskettäin Kiinassa ja Dubaissa tehdyissä ratsioissa on löydetty huomattava määrä väärennettyjä Xerox-tuotteita ja -tarvikkeita. Ratsioissa löydettiin yli 55 000 laatikollista väärennettyjä tarvikkeita ja osia useisiin Xeroxin tuotteisiin. Väärennökset olivat matkalla myytäviksi Yhdysvalloissa, Saksassa, Alankomaissa, Turkissa, Venäjällä, Brasiliassa ja muualla Etelä-Amerikassa.

Kuvankäsittelyalan järjestön Imaging Supplies Coalitionin mukaan maailmalla myydään vuosittain yli 3 miljardin dollarin edestä väärennettyjä kuvankäsittelyteknologian tuotteita. Xerox toimii yhdessä muiden järjestöön kuuluvien laitevalmistajien kanssa alan laitonta toimintaa vastaan.

– Väärennösten valmistus ei ole vain alkuperäisten laitevalmistajien ongelma, vaan sen vaikutukset ulottuvat myös julkishallintoon, jälleenmyyjiin ja asiakkaisiin. Verotuloja menetetään ja asiakkaat maksavat huonolaatuisista tuotteista sekä niiden aiheuttamista ongelmista, kertoo Xerox Oy:n kanavaliiketoiminnan johtaja Ilpo Ahokas.

Väärennetyt tuotteet voi tunnistaa varmistamalla tuotteiden tunnistusmerkintöjen aitouden. Kaikissa Xeroxin tuotteissa on holografinen tunnistusmerkintä, josta näkyy tuotteen sarjanumero ja viivakoodi. Mikäli tunnistusmerkintä on viallinen tai se puuttuu, pyydetään ostajia ilmoittamaan tuotteen ostopaikka Xeroxille. Ahokkaan mukaan eniten väärennetään värikasetteja.

– Asiakkaat jotka ajattelevat säästävänsä ostamalla väärennettyjä osia tai tarvikkeita vaarantavat laitteidensa turvallisuuden sekä tulostusmateriaalin laadun”, muistuttaa Ahokas.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: