Tulostinvalmistaja Lexmark haluaa vähentää tulostusta

24.2.2009 13:05Uutiset » Toimiala

Lexmark haluaa kiinnittää huomiota tulostustapoihin – kaikkia tiedostoja ei ole aina välttämätöntä tulostaa.
– Monet yritykset eivät ole vielä tiedostaneet miten iso osa tulostamisesta on turhaa ja miten helppoa tulostamista olisi vähentää, Lexmark Finlandin maajohtaja Timo Savolainen (kuvassa) toteaa.

Hyvin mielenkiintoiseksi Lexmarkin mission tekee se, että yritys valmistaa itse tulostimia. Nyt ei olla liikkeellä selvästikään oma etu edellä. Lexmarkilla on tarjota useita keinoja, joilla tulostamista voidaan optimoida ja samalla säästää yrityksen resursseja; tulostuskustannuksissa säästöä voidaan saada jopa 40 prosenttia.

Vähemmän paperia, enemmän tehokkuutta

Ipsoksen Lexmarkille tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan kolmannes eurooppalaisista työntekijöistä ei näe tarvetta tulostustapojensa muuttamiseen. Kuitenkin noin puolessa niistä yrityksistä, jotka ovat tehneet pieniä tai rakenteellisia muutoksia tulostusympäristöihinsä kahden viime vuoden aikana, kaksi kolmannesta kokee, että muutokset ovat tehneet työnteosta tehokkaampaa ja vähentäneet kustannuksia.

Erilaiset toiminnot, kuten sähköpostiin skannaaminen, tarjoavat kätevän tavan lähettää skannattuja tiedostoja sähköpostilla kollegoille. Tällä tavalla huomattava määrä sähköpostitiedostoista, jotka tulostetaan, luetaan kerran ja heitetään sitten pois, on nopeammin luettavissa tietokoneen näytöltä.

Paperin ja ajan säästäminen on helppoa myös silloin, kun tarvitaan tulostinta. Esimerkiksi tulostuksen esikatselu auttaa välttämään virheellisiä tulosteita ja tarpeettomia käyntejä tulostimen luona. Lisäksi Lexmarkin ilmainen työkalupalkki helpottaa nettisivujen tulostamista ilman mainosbannereita. Yrityksen sisäiseen käyttöön tarkoitetut dokumentit voi tulostaa vedostilassa, joka käyttää vähemmän väriä ja mustetta. Kaksipuolinen tulostus on erityisen tehokas tapa säästää paperia. Lexmarkin tulostimilla kaksipuolinen tulostaminen on helppoa, sillä se on lähes kaikissa laitteissa vakiona.

– Vaatii tietysti hieman totuttelua, jos tulostinta ei ole ollenkaan käytettävissä. Toisaalta se auttaa huomaamaan, miten paljon työpaikoilla tulostetaan ja miten helppoa on muutamilla yksinkertaisilla keinoilla tulostaa tehokkaammin ja säästää paperia. Meidän jokaisen velvollisuus on tehdä oma osamme, ei vain yrityksen kustannussäästöjen vaan myös ympäristön vuoksi, Lexmark Finlandin maajohtaja Timo Savolainen sanoo.

Share: