Tervasaaren pakkauspaperikone siirtymässä Ruotsiin

27.8.2015 07:16Uutiset » Toimiala

Pakkausmateriaaleja valmistava ruotsalainen BillerudKorsnäs-yhtiö on käynnistänyt yt-neuvottelut Valkeakosken Tervasaaren tehtaalla. Neuvottelut koskevat koko tuotannon sulkemista. Tehtaan MG-voimaperikone siirtyy mahdollisesti Ruotsiin.

Tehtaalla työskentelee 56 henkilöä. Neuvottelut koskevat myös Tampereella sijaitsevaa asiakaspalvelutoimipistettä, joka työllistää 13 henkilöä. BillerudKorsnäs aloitti toimintansa Tervasaaressa vuonna 2012, kun se osti UPM:n pakkauspaperivalmistuksen. Tehtaan paperikone 7:n kapasiteetti on ollut vajaa 100 000 tonnia voimapaperia.

Samanaikaisesti yhtiö tekee kahta selvitystä tuotannon kehittämisestä. Ensimmäisessä se selvittää mahdollisuutta investoida uuden kartonkikoneen rakentamiseen Gruvönin tehtaalle Ruotsiin. Toisessa selvityksessä tutkitaan mahdollisuutta siirtää nykyinen MG-voimapaperikone Tervasaaren tehtaalta Skärblackan tehtaalle Ruotsiin. Tervasaaren tehtaalla ei ole sellunvalmistusta, toisin kuin Skärblackassa.

Valkeakosken Sanomien mukaan jos BillerudKorsnäs sulkee tuotantonsa Valkeakoskella, paperitehtaan ympärille aikanaan syntyneeseen kaupunkiin jää enää vain kaksi paperikonetta, UPM:n paperikoneet 5 ja 8. Ne valmistavat vähän alle 300 000 tonnia tarrairrokepaperia vuodessa.

Kuva: voimapaperin tuotantoa/BillerudKorsnäs.

Share: