T-Print kerää 10 000 euroa ikimetsien suojeluun

5.8.2019 08:02Uutiset » Toimiala
T-Printin henkilökunta huomioi toiminnassaan ympäristöä monella eri tavalla. Kuva: T-Print.

Hyvinkäällä toimiva painotalo T-Print on aloittanut kampanjan, jonka tavoitteena on kerätä yhdessä asiakasyritysten kanssa 10 000 euroa Luonnonperintösäätiölle suomalaisten ikimetsien suojeluun. T-Print asettaa kampanjan alkupotiksi 1 000 euroa, jonka lisäksi painotalo lahjoittaa jokaiseen lahjoitussummaan 10 % lisää, kunnes tavoite täyttyy.

Ensimmäisenä mukaan lähti Hyvinkäällä toimiva Red Carpet Film Festival.

T-Print haluaa kampanjan myötä tarjota asiakasyrityksilleen mahdollisuuden hyvittää painotuotteisiin käytetyn paperin ympäristövaikutuksia. 100 kiloon paperia (noin 6-8 laatikollista) kuluu keskimäärin 0,13 puuta, ja 1 000 kiloon vastaavasti noin 1,3 puuta.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa: T-Print hoitaa asiakasyritystensä lahjoitukset perille Luonnonperintösäätiöön, ja jokainen yritys saa lahjoituksestaan personoidun sertifikaatin. Lahjoitussumma on vapaasti valittavissa: esimerkiksi 100 eurolla Luonnonperintösäätiö suojelee 200 neliömetriä ikimetsää ja 500 eurolla 1 000 neliötä. Hehtaari suojeltavaa ikimetsää maksaa 5 000 euroa.

T-Printin asiakasyritys Red Carpet Film Festival kompensoi lahjoituksellaan festivaalin painotuotteisiin käytetyn puiden määrän kymmenkertaisesti. Festivaalin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kertoo, että kampanjaan osallistuminen oli vaivatonta ja helppoa.

T-Print huomioi toiminnassaan ympäristöä monella eri tavalla. Painotalolla on käytössä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä. Tämän lisäksi tuotannossa käytetään ympäristösertifikaatin saaneita papereita ja tarveaineita. Paperinkulutus optimoidaan, ja kaikki syntyvä paperi- ja kartonkijäte lajitellaan ja kierrätetään. Paperin leikkausjätteistä eritellään päiväkoteihin, kouluihin ja iltapäiväkerhoihin toimitettavat askartelupaperit ja -kartongit. Kuljetuksissa panostetaan tehokkaaseen kuljetussuunnitteluun ja taloudelliseen ajotapaan.

Share: