Suuret lehtitalot perustamassa jakeluyhtiötä

3.11.2014 09:06Uutiset » Toimiala

Suuret suomalaiset sanomalehtikustantajat ovat päättäneet selvittää edellytykset perustaa yhteisyritys kehittämään varhaisjakeluyhtiöiden välistä yhteistyötä ja logistiikkaa sekä vastaamaan jakelupalveluiden valtakunnallisesta myynnistä.

Tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa lehtikustantajien varhaisjakeluverkkoon saataisiin lisää jaettavaa, ja jolla jakelu voitaisiin jatkossakin tuottaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Perustettavalle yhtiölle haetaan parhaillaan vetäjää toiminnan käynnistämisen valmistelemiseen. Perustajayhtiöt ovat Alma Media Oyj, Sanoma Media Finland Oy, Keskisuomalainen Oyj, TS-yhtymä, Kaleva Oy, Mediatalo Esa ja Länsi-Savo -konserni.

– Luotettava ja kustannustehokas jakelu on yksi suomalaisten lehtien menetystekijöitä ja sen osalta eteen on tullut tilanne, jossa on etsittävä avoimesti uusia toimintamalleja tämän vahvuuden turvaamiseksi, kommentoi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pekka Soini.

– Erilaisia yhteistyökumppanuuksia valtakunnallisen varhaisjakeluverkon rakentamiseksi tullaan hakemaan avoimesti logistiikan alan toimijoiden kanssa, toteaa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Kuva Itella.

Share: