Suomen ensimmäinen mustesuihkulehti ilmestyi

11.6.2015 12:13Uutiset » Toimiala

Print&Media-lehden kesäkuun numero on Suomen ensimmäinen kaupallinen mustesuihkutulostettu aikakauslehti. Juuri ilmestyneen lehden tulosti Hansaprint uudella Ricoh VC60000 -mustesuihkupainokoneella. Lehti ilmestyi tilaajille 11.6.

Lehden kannessa hyödynnettiin digitaalisen painamisen mahdollisuuksia myös arvonnan muodossa. Vastaanottajan paikkakunta personoitiin lehden otsikkoon, esimerkiksi Kuopiossa lehden kannessa luki ”Grillibileet @ Kuopio”. Lisäksi lehden kanteen piirretyssä grillissä on personoitu numero, joka toimii arvontanumerona laadukkaan Weber-grillin voittamiseen. Voittonumeron tarkistamiseen lehdessä on ohjeet mennä tiettyyn verkko-osoitteeseen, jossa paljastetaan grillin voittanut arvontanumero.

Lehden tuotannossa käytettiin kahta erilaista digitaalista painotekniikkaa. Kansi tulostettiin Ricohin elektrofotografiakoneella ja sisäsivut Ricohin mustesuihkukoneella.

Mustesuihkun vuoro

– Olemme kirjoittaneet lehteemme paljon mustesuihkutulostuksen mahdollisuuksista ja kehityksestä. Kun Hansaprint viime vuonna ilmoitti ostavansa Ricohin uusimman mustesuihkuteknologian painokoneen, soi itselläni samantien herätyskellot. Olemme aina halunneet toteuttaa lehdessämme painoteknisiä efektejä tai erilaisia tuotantotapoja, ja nyt oli mustesuihkun vuoro. Sen kehitys on tullut niin pitkälle, että halusimme tulostaa koko lehden sisäsivut mustesuihkulla – ensimmäisenä Suomessa. Kiitokset Hansaprintille ja Ricohille, että tahtotila tämän toteuttamiseen oli kaikilla yhtä suuri, toteaa Print&Media-lehden kustantaja Jarkko Hakola.

Myös Hansaprint on innoissaan pioneerimaisesta kokeilusta.

– Kun Print&Media kysyi mahdollisuutta tuottaa lehden kesäkuun numero mustesuihkutulostamalla, olimme innoissamme. Juuri tällaista ennakkoluulottomuutta kaivataan. Mustesuihkuteknologia on kehittynyt merkittävästi ja antaa mahdollisuuksia kustantajan näkökulmasta. Kun aikakauslehdet ovat ison paineen ja muutoksen alla on hyvä konkretisoida miltä mustesuihkutulostettu aikakauslehti voi näyttää. Tässä Print&Media tekee pioneerityötä ja herättelee uusiin mahdollisuuksiin, kertoo yksikön johtaja Jukka Saariluoma Hansaprintistä.

Jos haluat saada tämän ainutlaatuisen lehden pöydällesi, tilaa Print&Media-lehden kestotilaus, jolloin saat kaupan päälle myös kesäkuun numeron – Suomen ensimmäisen mustesuihkutulostetun lehden.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: