Suomen ensimmäinen Fogra-sertifioitu Xerox Kaarinaan

25.4.2012 10:56Uutiset » Toimiala

Fogra logo

Tulostus- ja digipalveluita tarjoava kaarinalainen Lightpress Oy on hankkinut Xerox Color 1000 Press-laitteistolleen kansainvälisesti erittäin arvostetun Fogra-sertifikaatin. Sertifikaatti on osoitus yrityksen halusta varmistaa toimintansa korkeat laatustandardit sekä tuotantotapojensa jatkuva kehittäminen. Sijoitus maailmanlaajuiseen standardiin toimii samalla merkkinä sitoutumisesta pitkäaikaiseen liiketoiminnan kasvuun.

Fogra on tulostus- ja painoalan kansainvälisten standardien luomisessa johtava, riippumaton suunnannäyttäjä, joka on kehittänyt digitaalisen tulostuksen validointiin myös uuden kansainvälisen ISO-standardin. Standardin hankkineiden yritysten asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että heidän tilaamiensa tulosteiden värien laatu on tasainen ja tarkka. Sertifikaatin vaatimuksena on tarkka, toistettava ja mitattava värintoisto ja se on asiakkaille todisteena luotettavasta, nopeasta ja kustannustehokkaasta lopputuloksesta.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että pystymme helposti todentamaan Xeroxin tuotantolaitteiden kuvanlaadun vastaavan Fogra-sertifikaatin vaatimuksia ja siten edesauttamaan asiakkaidemme toimintaa asiakasrajapinnassa. Useille Xeroxin digipainokonemalleille löytyy Fogran laitesertifiointi, joka antaa asiakkaillemme mahdollisuuden yrityskohtaiseen Fogra-sertifiointiin (Validation Print). Ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuteen ehti tarttua Lightpress, jonka laadukkaassa toimintaympäristössä sertifioinnin toteuttaminen oli sujuva prosessi, kertoo Xeroxin järjestelmäasiantuntija Lassi Simojoki.

– Fogra-sertifikaatin kriteerit ovat tiukat. Ne koskevat esimerkiksi värin tarkkuutta, haalistumista, hankauksen kestoa, laadun tasaisuutta sekä PDF/X-yhteensopivuutta. Tärkeätä on myös laadun yhdenmukaisuus ja toistettavuus pitkälläkin aikavälillä. Sertifioinnin myötä asiakkaamme voivat entistäkin paremmin luottaa meiltä tilattujen tuotteiden korkeaan laatuun, toteaa Sami Lujala Lightpressista.

Sertifikaatin saanut Xerox Color 1000 Press -painokone on palvellut Lightpressiä jo vuoden ajan. Fogra-sertifikaatti ei toistaiseksi mittaa laitteiden tuotanto-ominaisuuksia, mutta sertifioidulla laitteella on ajettu ulos nyt jo yli miljoona painopintaa. Tämä osoittaa, että Xeroxin laitteet ovat erittäin laadukkaita myös intensiivisessä ja jatkuvassa käytössä.

– Sertifikaatin hankkiminen on ollut meille tärkeä sijoitus. Painoalalla esimerkiksi värin laatu on turhan usein jäänyt katsojan silmämääräisesti arvioitavaksi. Fogra on riippumaton ja itsenäinen toimija, joka on luonut objektiiviset kriteerit laadun varmistamiseen, kertoo Lujala.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: