Suomeen ensimmäiset Fogra-sertifioidut vedostusjärjestelmät

15.4.2009 15:33Uutiset » Toimiala

Kahdelle pakkausalan toimijalle, Marvacolle ja Sata-Flexolle, on asennettu Suomen ensimmäiset Fogra-sertifioidut vedostusjärjestelmät. Fogra-sertifioinnissa tarkistetaan, että yrityksen tuottamat vedokset ovat ISO 12647-7 -standardin mukaisesti tehdyt ja täyttävät standardin vaatimukset.

Sertifiointia varten tehtävä vedos käy läpi tarkat mittaukset ja visuaaliset arvioinnit.Tämän lisäksi koemateriaalista tarkistetaan useiden PDF-elementtien oikeellisuus.

– Vaikka tiesimme oman vedostusjärjestelmämme erittäin hyväksi, halusimme sille vielä virallisen statuksen. Kuultuamme, että Graphic Metalin Johannes Kauppi on Suomen ensimmäinen Fogra-sopimusvedostuksen sertifiointikoulutuksen saanut henkilö, päätimme heti tarttua tilaisuuteen. Fogra on alamme tunnetuin tutkimuslaitos ja heidän sertifikaattinsa on laadun takeena paitsi meille itsellemme, myös
meidän asiakkaillemme, kertoo Marko Valkamo Marvacosta.

Sertifioidun vedoksen jälkitarkkailua suoritetaan Marvacossa ja Sata-Flexossa Fogran MediaWedgen ja CGS:n Certified Proof -ohjelman avulla.

Yrityksistä:

Marvaco Oy Ltd on Suomen johtava pakkauspainopinnan valmistukseen ja konsultointiin erikoistunut pakkausrepro.

Sata-Flexo Oy on pakkausteollisuutta palveleva kuvalaattalaitos, jonka asiakaskunta muodostuu flexopainotaloista sekä pakkausteollisuutta palvelevista mainostoimistoista.

Graphic Metal Oy on graafisen alan maahantuoja ja yksi Suomen johtavista high end -värivedostusjärjestelmien toimittajista.

Share: