Suomalaiset suosivat tilattuja aikakauslehtiä

22.6.2015 08:20Uutiset » Toimiala

Suomalaiset ovat edelleen maailman ahkerimpia painettujen aikakauslehtien tilaajia. Tämä ilmenee aikakauslehtien maailmanjärjestön FIPP:n julkaisemasta World Magazine Trends 2014–2015 tilastosta. Suomessa yli 90 prosenttia aikakauslehdistä tilataan kotiin.

Peräti 94 prosenttia aikakauslehdistä postitetaan kotiin tai työpaikalle ja vain kuusi prosenttia ostetaan irtonumeroina. Monissa muissa maissa luvut ovat juuri päinvastoin. Esimerkiksi Tanskassa, Espanjassa, Turkissa, Italiassa ja Puolassa lehdet ostetaan nimenomaan irtonumeroina. Kreikassa tilaaminen ei ole edes mahdollista.

– Suomalaiset ovat tottuneet helppouteen. On paljon kätevämpää saada lehti suoraan ovelle tai laatikkoon kuin lähteä sitä erikseen kioskilta ostamaan. Myös lehtien hinnoittelu suosii tilaamista. Tilaaminen tulee pitkällä tähtäimellä kuluttajalle irtonumeroiden ostamista halvemmaksi, sanoo Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo.

Euroopan maista vain Ruotsi hätyyttelee Suomea tilaajamäärissä, sillä siellä 92 prosenttia ostetuista lehdistä tilataan kotiin.

Kuva: Aikakausmedia.

Share: