Suomalaiset metsäyhtiöt huipulla vastuullisuudessa

28.4.2020 07:12Uutiset » Pakkaukset
Pakkausten valmistajat arvostavat suomalaista vastuullisesti tuotettua ensikuitukartonkia. Kuva: Metsä Board.

Suomalaiset metsäyhtiöt ovat maailmassa alansa vastuullisimpien joukossa, kun sitä mitataan arvostettujen kansainvälisten laitosten antamilla tunnustuksilla. Vastuullisuus on tärkeää metsäteollisuuden tuotteiden ostajille. Viimeksi Metsä Boardin liiketoiminnan vastuullisuudelle myönnettiin EcoVadiksen korkeimman tason reittaus.

Metsä Board on saavuttanut EcoVadiksen vastuullisuus- ja yhteiskuntavastuuarvioinnissa (EcoVadis Sustainability Rating) korkeimman platinatason. Huippupisteillä 82/100 Metsä Board kuuluu nyt tässä reittauksessa yhden prosentin parhaimmistoon paperin, kartongin ja pakkausten valmistajien luokassa.

EcoVadis perustaa arviointinsa neljään kriteeriin, joista kolmessa Metsä Board oli parhaan yhden prosentin joukossa: ympäristö, ihmisoikeus- ja työvoimakäytännöt sekä kestävät hankinnat. Lisäksi liiketoiminnan eettisyyden arvioinnissa yhtiö sijoittui parhaimman kahden prosentin joukkoon.

– Metsä Boardissa vastuullisuus ja kestävyys ovat olennainen osa päivittäisiä toimintojamme – nyt ja tulevaisuudessa. On ilahduttavaa todeta, että arviointituloksemme parani entisestään ja olemme maailman vastuullisimpien yritysten joukossa. Tulos on myös todiste aidosta sitoutumisestamme olla yksi kestävän kehityksen johtavia yrityksiä. Viime vuonna julkistimme kunnianhimoiset 2030 vastuullisuustavoitteemme, joista yksi on fossiilittomat tehtaat vuoteen 2030 mennessä, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Stora Enso ja UPM myös korkealla vastuullisuudessa

Myös Stora Enso saavutti 2019 vastuullisesta toiminnasta tuotteiden toimittajana EcoVadiksen korkeimman tunnustuksen kultatason (EcoVadis CSR Rating). Taso saavutettiin huippupisteillä 82/100, jotka olivat nousseet vuoden 2018 tasosta 80/100. EcoVadis arvosti Stora Enson yhden prosentin parhaimmistoon paperin, kartongin ja pakkausten valmistajien luokassa.

JujoThermal saavutti vuonna 2018 kultatason samassa EcoVadiksen sarjassa kuin Stora Enso.

Vastuullisuuden mittaajia on maailmassa muitakin, ja UPM on arvostettu toimialansa johtavien joukkoon mm. Dow Jonesin vastuullisuusindeksissä, MSCI ESG -reittauksissa ja Global Compact LEAD -hankkeessa.

Reino Lantto

Share: