STT irtisanoo ja vähentää aluetoimituksia

28.11.2013 08:31Uutiset » Toimiala

Uutistoimisto STT järjestää aluetoimintansa uudelleen säästöjen takia. Aluetoimitusten määrä vähenee, päivystystä keskitetään ja uutistyötä hoidetaan nykyistä enemmän ostopalveluina eri paikkakunnilta. Säästösuunnitelma liittyy STT-Lehtikuvan yt-neuvotteluihin, jotka päättyivät enintään 22 ihmisen työsuhteen päättämiseen.

Lopetettavissa aluetoimituksissa säästöt merkitsevät 5-6 toimittajan irtisanomista. Ensi vuoden alusta STT:llä on toimitukset Helsingin lisäksi Tampereella ja Oulussa. Helsinki vastaa eteläisen, Tampere keskisen ja Oulu pohjoisen Suomen uutisoinnista. Tämän lisäksi suunnitelmissa on käyttää avustajia ja ostopalveluita sekä Itä-Suomessa (Kuopio ja Lappeenranta), Lapissa että Länsi-Suomen eri kaupungeissa. Nykyisin aluetoimituksia on kahdeksan.

– STT hoitaa myös tulevaisuudessa isot uutisaiheet kaikkialla Suomessa. Päivystys järjestyy nykytekniikalla myös muualta kuin paikan päältä. Paikalle lähtee tarvittaessa avustaja tai oma toimittaja lähimmästä toimituksesta, sanoo STT-Lehtikuvan uutispäätoimittaja Minna Holopainen

Kuvatoimisto Lehtikuvan kaikki omat kuvaajat työskentelevät Helsingissä.

Share: