Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Stora Enson kartonkitehtaalla yt-neuvottelut

2.12.2019 13:21Uutiset » Toimiala
Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistetaan aaltopahvipakkauksen pintakartonkia eli kraftlineria. Kuva: Stora Enso.

Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaalla aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut 9.12.2019. Ne voivat johtaa enintään 40 henkilötyövuoden vähentämiseen. Stora Enso perustelee neuvotteluja tarpeella järjestää tehtaan toimintoja uudelleen kustannustehokkuuden lisäämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Neuvottelut koskevat koko Varkauden kartonkitehtaan henkilöstöä eli 226 henkilöä. Tehtaan neuvotteluihin liittyen myös kunnossapitoyhtiö Efora aloittaa kartonkitehtaalla samanaikaisesti vähintään 6 viikkoa kestävät yhteistoimintaneuvottelut, joiden arvioidaan johtavan enintään 15 henkilötyövuoden vähentämiseen. Ne koskevat koko Eforan Varkauden tehtaan henkilöstöä eli 80 henkilöä.

Yt-neuvotteluiden taustalla on tarve järjestää tehtaan toimintoja uudelleen kustannustehokkuuden lisäämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi. Ehdotetuilla henkilöstöjärjestelyillä tuettaisiin aaltopahvin raaka-aineen kasvustrategiaa varmistamalla, että organisaatio voi toimia ketterästi ja nopeasti.

Varkauden toimenpiteet ovat osa yhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään 275 miljoonan euron säästöihin muuttuvissa ja kiinteissä kustannuksissa.

Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistetaan aaltopahvipakkauksen pintakartonkia eli kraftlineria, jota käytetään esimerkiksi hedelmäpakkauksissa. Tehtaan alueella toimii myös Varkauden saha ja viilupuutehdas. Efora on Stora Enson kokonaan omistama kunnossapitoyhtiö, joka huolehtii yhtiön tehtaiden kunnossapidosta 10 paikkakunnalla Suomessa.

Share: