Stora Enso lisenssisopimukseen lääkepakkauksista Enestian kanssa

8.4.2009 13:40Uutiset » Toimiala

Stora Enso on solminut lisenssisopimuksen Enestia Belgium NV/SA:n kanssa lääkevalmisteiden sopimuspakkaamisesta Pharma DDS -koteloihin. Sopimuspakkaamispalvelun laajetessa lääkeyhtiöt voivat ottaa Pharma DDS -kotelon käyttöön maailmanlaajuisesti.

Enestia on irlantilaisen United Drug plc:n tytäryhtiö, kuten myös amerikkalainen Sharp Corporation, jolla on myös lisenssisopimus Pharma DDS -koteloista Stora Enson kanssa. Näin pakkausratkaisun saatavuus on taattu sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Stora Ensolla on sopimukset myös pakkauspainajien kanssa Pharma DDS -koteloaihioiden valmistuksesta ja painamisesta.

– Sopimuksemme United Drug plc:n kahden tytäryhtiön kanssa laajentaa merkittävästi Pharma DDS -kotelon sopimuspakkaamispalveluja, jotka kattavat nyt Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinat. Logistiset ja kaupalliset hyödyt lääkeyhtiöille ovat ilmeiset, kun ne voivat helposti ottaa käyttöön saman pakkausratkaisun maailmanlaajuisesti. Pharma DDS -kotelo soveltuu sekä reseptilääkkeille että käsikaupan tuotteille ja täyttää Yhdysvaltain ja Euroopan tiukimmat lapsiturvallisuusvaatimukset, sanoo johtaja Ismo Saarinen Stora Ensolta.

– Meillä on laaja kokemus erilaisista pakkausratkaisuista ja näemme Pharma DDS -kotelon täydentävän kapasiteettiamme ja tuotevalikoimaamme. Valmistus edellyttää vain pieniä teknisiä muutoksia tuotannossamme, sanoo Ludwig Bastiaansen Enestialta.

Pharma DDS -kotelon ominaisuudet tukevat lääkärin määräämän lääkityksen noudattamista. Kotelo on helppokäyttöinen, mutta se on myös saavuttanut F=1-luokituksen lapsiturvallisuustesteissä. Kotelosta on saatavissa useita eri versioita ja kokoja, joten se sopii hyvin monenlaisille annospakatuille lääkkeille. Tehokkaan tuotantoteknologian ansiosta kilpailukykyinen kustannustaso saavutetaan sekä pienillä että suurilla tuotantomäärillä.

Linkki: www.storaenso.com/pharma

Share: