Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Stora Enso investoi tuotantoon Anjalankoskella

10.6.2021 10:54Uutiset » Toimiala
Inkeroisten kartonkitehtaalla on aiemmin investoitu myös jälkikäsittelyyn arkkileikkurilla. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso on päättänyt investoida 21 miljoonaa euroa Anjalan ja Inkeroisten tuotantolaitosten kilpailukyvyn ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Investoinnit parantavat tehtaiden paperin ja kartongin tuotannon kilpailukykyä.

Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan investoinnin tavoitteena on pienentää päästöjä sekä varmistaa eri polttoaineseosten joustava käyttö lämmön tuotannossa. Hankkeen työt on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 toisen neljänneksen aikana, ja töiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Stora Enso valmistaa Anjalassa kirjapaperia, aikakauslehtipaperia ja parannettua sanomalehtipaperia 435 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 300 henkilöä, ja se on integroitu tiiviisti viereiseen Stora Enson Inkeroisten tuotantolaitokseen, millä saavutetaan synergiaetuja raaka-aine- ja energiahankinnassa.
Inkeroisissa Stora Enso valmistaa taivekartonkia 295 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 200 henkilöä.

Stora Enso investoi 26 miljoonaa euroa myös sellun tuotannon nykyaikaistamiseen Nymöllassa Ruotsissa.

– Nämä investoinnit parantavat molempien tuotantolaitosten kilpailukykyä ja edistävät samalla kestävän kehityksen toimintamalliamme, sanoo Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst.

Share: