Stafix investoi lähes puoli miljoonaa

22.9.2010 08:21Uutiset » Toimiala

Stafix

Vaajakoskella toimiva Stafix Oy teki lähes 400 000 euron investoinnin omiin koneisiin ja laitteisiin. Uusi tuotantolinja mahdollistaa Stafix®-kalvon tuottamisen painovalmiiksi saakka omissa tiloissa. Aiemmin valmistukseen käytettiin alihankintaa.

– Tilauskannan jatkuvasti kasvaessa oma tuotanto tulee asiakkaillemme edullisemmaksi kuin alihankintana tehty valmistus. Panostus omiin koneisiin lisää myös yrityksen kannattavuutta, ja tukee kasvua, kertoo toimitusjohtaja José Ayala.

Investointi mahdollistaa parhaimmillaan 3 miljoonan euron liikevaihdon. Stafix tähtääkin liimattoman tarran markkinajohtajaksi Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Investointi mahdollistaa sekä suuremmat volyymit että yksilöidymmät tuotteet

– Hankinnan myötä voimme tuottaa samalla entistä suurempia volyymeja ja pienempiä tuotantoeriä sekä valmistaa uusia tuotteita. Lisäksi on helpompi tehdä sopimuksia jakelijoiden eli paperitukkujen kanssa kansainvälisesti, Ayala täsmentää. Teollisuuden taantumasta johtuen konetilaus hoitui normaalia lyhyemmällä toimitusajalla ja tuotantolinja otettiin käyttöön jo kesäkuussa.

– Omalla tuotannolla voimme taata korkean laadun ja tasalaatuisuuden, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Aleksi Rastela. Toimitusvarmuus ja -nopeus myös paranevat, kun sähköistettyä kalvoa tuotetaan alihankkijoista riippumattomilla aikatauluilla.

– Tottakai investointi tuo haasteita varastoinnin suhteen, mutta olemme ratkaisseet asian vuokraamalla varastoja, joissa painoarkit säilyvät oikeissa paino-olosuhteissa, kertoo Ayala.

Työllistävä vaikutus

Investoinnin myötä Stafixilla aloitti kaksi uutta työntekijää. Stafix työllistää nyt 11 henkilöä. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 400 000 euroa ja tänä vuonna tavoitellaan yli 600 000 euron liikevaihtoa.

– Tavoitteena on päästä jo tänä vuonna “plus-miinus-nollaan”, kertoo Ayala.

Lisätietoa

Toimitusjohtaja José Ayala perusti Stafixin vuonna 2007. Valtakunnallisesti graafisen alan innovaationa vuonna 2008 palkittu Stafix®-kalvo kiinnittyy mille tahansa puhtaalle ja kuivalle pinnalle ilman liima-aineita tai kemikaaleja.

Stafix Oy:n liikevaihdosta 75% tulee muualta kuin Pohjoismaista. Vienti kohdistuu erityisesti saksankielisiin maihin, Ranskaan ja Espanjaan. Tunnetuimpia asiakkaita ovat mm. Unilever, Nestlé, The Coca Cola Company ja Bayer Schering Pharma. Vientiä on myös Ecuadoriin ja Panamaan.

Share: