Sappi toivoo ahtaajien lakon pikaista päättymistä

18.3.2010 01:00Uutiset » Toimiala

Paperinvalmistaja Sappi on ilmaissut huolensa umpikujasta, johon ahtaajien lakon osapuolet ovat ajautuneet, ja toivoo pikaista sopua kiistaan, joka on estänyt paperi- ja sellutoimitukset Suomesta 4. maaliskuuta 2010 lähtien.

Berry Wiersum (kuvassa), Sappi Fine Paper Europen toimitusjohtaja, kommentoi lakkoa:
– Vuoden 2009 maailmanlaajuisella lamalla oli merkittävä vaikutus Sappin Euroopan toimintoihin. Orastava kysynnän kasvu kuitenkin osoitti, että toivoa paremmasta jo oli. Valitettavasti kysynnän elpyminen oli kuitenkin heikointa mekaanisten päällystettyjen papereiden markkinalla, mikä johti Sappi Kankaan tehtaan sulkemiseen. Siksi onkin erityisen valitettavaa, että ahtaajien lakon vaikutukset uhkaavat edelleen viivyttää tilanteen parantumista.

Sappi, Euroopan ja maailman johtava hienopaperin valmistaja, investoi noin 750 € M-realin graafisten papereiden liiketoiminnan ostoon vuoden 2008 lopulla. Näin Sappista tuli yksi suurimmista ulkomaisista investoijista Suomessa. Sappi Kirkniemen tehdas Lohjalla on maailmanluokan tuotantolaitos, joka tuottaa Galerie-papereita maailman johtaviin aikakauslehtiin ja julkaisuihin. Nyt tuotanto Kirkniemen tehtaalla on jouduttu pysäyttämään. Minimoidakseen asiakkailleen aiheutuvia haittoja, Sappi ryhtyi siirtämään tilauksia ja tuotantoa muihin Euroopan tehtaisiinsa heti, kun lakko alkoi näyttää todennäköiseltä.

Ralph Boëttger, Sappi Limitedin toimitusjohtaja, kommentoi pitkittynyttä työtaistelutilannetta Suomessa:
– Suomen paperi- ja selluteollisuudella on ollut maailmalla kadehdittava maine laadukkaana, vastuullisena ja luotettavana toimijana. Siksi toivommekin hartaasti, että lakko päättyy mahdollisimman pian.

Share: