Sanomalehtiin ollaan entistä tyytyväisempiä

27.1.2015 09:02Uutiset » Toimiala

Sanomalehdet vastaavat entistä paremmin suomalaisten lukijoiden tarpeisiin, ilmenee kolmannesta Yhteisöllistyvä media -tutkimuksesta. Vaikka sähköinen lukeminen lisääntyy nopeasti, painettujen lehtien lukeminen on pysynyt ennallaan. Mainontaa haluttaisiin mieluummin ottaa vastaan paperilla eikä verkossa.

Tutkimus tehtiin marraskuussa 2014 Aikakausmedian, Itellan ja Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. Tutkimukseen vastasi 998 ihmistä. Otos edustaa 15 – 74 -vuotiaita suomalaisia.

Vastaajista 59 prosenttia ilmoittaa olevansa tyytyväisiä sanomalehtien nykyiseen tuote- ja palvelutarjontaan. Tyytyväisten määrä on noussut vuodessa kuusi prosenttiyksikköä.

– Suomalaisten vastauksissa sanomalehtien vahvuuksien kärkeen nousivat luotettavat ja asiantuntevat uutiset, sisällön runsaus, mahdollisuus lukea lehteä sekä painettuna että digitaalisesti ja lehdissä oleva mainonta, toteaa Sanomalehtien Liiton kuluttaja- ja mediamarkkinoinnin johtaja Sirpa Kirjonen.

Lehtien lukeminen sähköisillä välineillä on edelleen lisääntynyt. Tabletilta lukeminen on yli kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. Painetun lehden suosio on kuitenkin edelleen omaa luokkaansa. Suomalaisista 84 prosenttia lukee painettuja sanomalehtiä. Osuus on pysynyt käytännössä ennallaan vuosina 2012–2014.

Kuva: UPM.

Share: