Sanomalehtien digituotot vielä pieniä

17.10.2014 08:27Uutiset » Toimiala

Sanomalehtiä lukee digitaalisessa muodossa päivittäin maailmassa yli 800 miljoonaa ihmistä, mutta lehtien digituotot ovat vasta 7 prosenttia niiden kaikista tuotoista. Maailman sanomalehtien vuotuisen raportin mukaan digitaalinen lukeminen ja digituotot kasvavat kuitenkin nopeasti.

Sanomalehtien järjestö WAN-IFRA:n World Press Trends -raportin mukaan sanomalehti on yhä erittäin suuri media. Yli puolet maailman aikuisista lukee päivittäin lehteä. Se tarkoittaa 2,5 miljardia lukijaa. Sanomalehdet keräävät tuloja yli 160 miljardia dollaria tilausmaksuista, ilmoitusmyynnistä ja yhä enemmän muista tulolähteistä.
Raportin tiedot kootaan yli 70 maasta, jotka edustavat yli 90 prosenttia alasta. Vertailua on viime vuosina vaikeuttanut se, että digitaalisen median mittaustapoja ei ole standardisoitu, sanoo raportin koordinaattori Teemu Henriksson.

– Sanomalehdet kehittyvät printtiorganisaatioista monimediaorganisaatioiksi. Myös mittaustapojen tulisi muuttua vastaavasti. Ala kerää paljon tietoa printistä, mutta sillä on haasteita muodostaa oikea kuva koko julkaisutoiminnan vaikutuksista monimediaympäristössä, Henriksson sanoo.

Kuvassa Botnia Printin sanomalehtituotantoa.

Share: