Sanomalehdiltä verkkolehti lapsille ja nuorille

15.4.2016 09:22Uutiset » Toimiala

Sanomalehtien Liitto tuottaa Suomi 100 -juhlavuodeksi lasten ja nuorten valtakunnallisen verkkosanomalehden. Meidän juttu on osallistava verkkolehti, jota eri puolella Suomea asuvat ala- ja yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat tekevät itse.

Lapset ja nuoret kirjoittavat lehteen juttuja isoista, oikeista yhteiskunnallisista asioista. Toimittajina, itse asioita tutkien ja tehden, he oppivat median toimimisen tapoja, medialukutaitoa, vaikuttamista ja itsenäisen tiedon rakentamista. Verkkolehden tekeminen tukee lasten ja nuorten aktiivisuutta. Koululaiset on otettu mukaan jo lehden suunnitteluvaiheessa. He ovat ideoineet lehdelle nimen ja pääsevät vaikuttamaan myös julkaisun ulkoasuun ja rakenteeseen.

Sanomalehtien Liiton liittojohtajan Jukka Holmbergin mukaan juuri nyt tarvitaan uudenlaista mediakasvatustyötä, sillä luotettavan toimitetun ja tarkistetun tiedon merkitys on korostunut. ”On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret oppivat ymmärtämään erilaisten mediasisältöjen eroja sekä journalismin etiikkaa käytännössä. Sananvapaus ei tarkoita, että kuka tahansa saa sanoa ja julkaista mitä tahansa, ja tämän harkinnan harjoitteluun juhlavuoden verkkosanomalehti tarjoaa vastuullisen alustan”, Holmberg sanoo.

Meidän juttu -verkkolehti julkaistaan vuoden 2017 alussa ja se on toiminnassa koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Hanke on saanut rahoitusta Viestintäalan tutkimussäätiöltä sekä valtioneuvoston asettamalta Suomi 100 -hankkeelta. Se on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Share: