Sanoma luopuu Venäjän Cosmopolitanista

19.12.2014 10:48Uutiset » Toimiala

Sanoma ja Hearst Shkulev Median omistajat ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jonka mukaan Sanoma Independent Median 50 prosentin osuus Fashion Pressistä myydään Hearst Shkulev Median omistajille. Fashion Press julkaisee Venäjällä muun muassa suosittuja Cosmopolitan- ja Esquire-lehtiä.

Kauppa on osa Sanoman lokakuussa 2013 ilmoittamaa kuluttajamedialiiketoiminnan strategista uudelleenjärjestelyä ja tulevaisuuden painopistealueiden arviointia. Kauppa edellyttää Venäjän kilpailuviranomaisten, kuten ulkomaisia investointeja valvovan komission, hyväksyntää.

Sanoma on päättänyt osana uudelleenjärjestelyjä myös yhdistää Belgian ja Hollannin kuluttajamediatoiminnot 1.1.2015 alkaen. Belgian kuluttajamediayhtiö oli Sanoman myyntilistalla, mutta nyt yhtiö näkee tiedotteen mukaan Belgian ja Hollannin yhtiöiden yhdistämisen parhaana tapana palata kannattavan kasvun polulle.

– Tavoitteemme on kehittyä Belgian ja Hollannin johtavaksi ja innovatiivisimmaksi mediataloksi, joka tarjoaa halutuimmat ratkaisut kuluttajille ja mainostajille, Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo.

Kuva: Venäjän Cosmopolitan-lehti.

Share: