Sanoma luopumassa WSOY:stä

29.4.2011 13:50Uutiset » Toimiala

Wsoy

Sanoma ostaa Tammi Oppimateriaalit -liiketoiminnan sekä ruotsalaisen oppimateriaalikustantajan Bonnier Utbildning AB:n osakkeet ruotsalaiselta Bonnier-mediakonsernilta. Samalla Sanoma myy omistamansa yleisen kirjallisuuden kustantajan Werner Söderström Osakeyhtiön (WSOY) Bonnierille. WSOY:tä koskeva kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen syksyllä.

– WSOY:llä on ansiokas historia. Bonnierilla on poikkeuksellisen pitkä historia kustannusalalla. Yhtiön toiminta kirjojen parissa ulottuu 200 vuoden päähän. Yleinen kirjallisuus on Bonnierille ydinliiketoimintaa. Tämä kauppa tarjoaa WSOY:n laadukkaalle yleiselle kirjallisuudelle hyvän kodin sekä sen ansaitseman liikkeenjohdollisen tuen ja resurssit, joiden pohjalta liiketoimintaa voidaan kehittää edelleen, Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo.

Oppimateriaalien liiketoiminta kasvaa

Tällä hetkellä Sanomalla on oppimiseen liittyvää liiketoimintaa Suomessa, Hollannissa, Belgiassa, Unkarissa, Puolassa ja Venäjällä. Sanoman oppiminen-liiketoiminnan liikevaihto oli yhteensä 249 milj. euroa vuonna 2010. Toteutettava kauppa on osa Sanoman strategiaa keskittää liiketoimintaansa ja panostaa erityisesti kuluttajille suunnattuihin mediatuotteisiin ja oppimisratkaisuihin.

– Oppiminen on yksi Sanoman painopistealueista. Tämä yritysjärjestely on meille looginen askel, sillä se tukee pyrkimyksiämme oppimisratkaisuliiketoimintamme kasvattamiseen ja toimintojemme keskittämiseen”, Sanoman toimitusjohtaja Kaukonen sanoo.

– Olemme hyvin tyytyväisiä tähän kauppaan. Se avaa meille pääsyn Ruotsin oppimateriaalimarkkinoille ja vahvistaa oppimisratkaisuliiketoimintaamme Suomessa. Bonnier Utbildning ja Tammi Oppimateriaalit ovat molemmat erinomaisesti menestyviä yhtiöitä, jotka täydentävät hienosti portfoliotamme, Sanoma Learning & Literaturen toimitusjohtaja Jacques Eijkens sanoo.

Share: