Sanoma- ja aikakauslehtien arvonlisävero nousee

24.11.2011 10:25Uutiset » Toimiala

Nuija

Eduskunta hyväksyi täysistunnon toisessa käsittelyssä lehtien arvonlisäveron korotuksen äänin 108-61. Valtiovarainvaliokunta yhtyi mietinnössään esitykseen, jonka mukaan vähintään kuukauden ajaksi tilattujen sanoma- ja aikakauslehtien verokantaa korotetaan. Verokanta nousee 0 prosentista 9 prosenttiin.

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona myös arpajaisverolain 4 §:n muuttamisen äänin 109-60. Yksinoikeudella toimeenpantujen arpajaisten arpajaisveroaste korotetaan 12 prosenttiin.

Journalistiliitto moittii kansanedustaja Sasin käytöstä

Suomen Journalistiliiton Arto Nieminen sanoo valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin paljastaneen eduskunnassa tietämättömyytensä suomalaisen mediasta ja journalistisesta työstä.

Kansanedustaja Kimmo Sasti esitti näkemyksiään suomalaisesta mediasta ja lehtitilauksille esitetyn arvonlisäveron vaikutuksista eduskunnan täysistunnossa tiistaina 22. marraskuuta. Sasi väritti retoriikkaansa ottamalla esimerkiksi kuvitteellisen “Moska” -nimisen lehden.

– On hyvin erikoista, että tärkeän valiokunnan puheenjohtaja alkaa höperehtiä median laatukysymyksistä käyttäen vertailukohtana fiktiivistä televisiosarjaa, kun eduskunnassa käsitellään kymmeniätuhansia suomalaisia työllistävälle toimialalle ja myös valtiontaloudelle tärkeää asiaa, Journalistiliiton Nieminen moittii Sasin esiintymistä.

Niemisen mukaan Sasi onnistui yhdellä kertaa paljastamaan paitsi röyhkeän ylimielisyytensä, myös tietämättömyytensä suomalaisesta mediasta ja journalistisesta työstä.

– Jos toimitukset tekisivät juttuja ja ohjelmia yhtä puutteellisilla tiedoilla kuin Kimmo Sasi näitä haukkuu, tiedonvälitys olisi katastrofin partaalla.

Share: