SAK:n tulostusympäristö uudistettiin Xeroxin teknologialla

16.6.2009 11:44Uutiset » Toimiala

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n tulostusympäristö on uudistettu Xeroxin teknologialla. Toteutuksesta on vastannut Xeroxin jälleenmyyjä X-Partner Helsinki Oy.

Suomen suurimman etujärjestön SAK:n tulostusympäristön uudistaminen käynnistyi monistamon tuotantolaitteiden uusimisella. Koko tulostusympäristö, aluetoimistot mukaan lukien, saadaan valmiiksi kesäkuun kuluessa. Yli miljoonan jäsenen järjestö on myös 22 ammattiliiton keskusjärjestö.

X-Partner Helsinki toimitti SAK:lle sopimuksen myötä yhden Xerox 4127 -tuotantotulostimen, 15 Xerox WorkCentre 7335-7665 -monitoimilaitetta, 7 Xerox Phaser 3250-4510 -monitoimilaitetta sekä yhden Xerox DocuColor 240 -monitoimilaitteen. Kokonaisvaltainen sopimus sisältää myös laitteiden huollon, seurannan, raportoinnin ja käyttökoulutuksen.

SAK:n tulostusympäristö koostui aiemmin useiden eri laitetoimittajien laitteista ja tulostimista. Järjestöllä oli myös paljon henkilökohtaisia tulostimia, useita huoltosopimuksia ja rahoittajia sekä vanhentunut laitekanta.

– Tulostusympäristömme uudistamisesta odotamme noin 16 prosentin suuruisia kustannussäästöjä vuodessa, tyytyväisiä käyttäjiä ja viimeisimmän tulostusteknologian tarjoamia monipuolisia tulostusominaisuuksia, kertoo SAK:n palvelupäällikkö Tarja Majamäki.

SAK:n keskustoimiston monistamoon toimitettiin mustavalkotulostukseen Xerox WorkCentre 4127 -tuotantolaite sekä WorkCentre Pro 7665 -värimonitoimilaite.

– Meillä oli selkeä tarve uudelle nopealle värimonitoimilaitteelle. Pystymme nyt tulostamaan tehokkaasti erinomaista kuvalaatua myös erilaisille materiaaleille, ja teemme esimerkiksi seminaarikansiot nyt itse kun ne aiemmin tilattiin talon ulkopuolelta, kertoo Tarja Majamäki.

– Esitämme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen tulostusympäristön kartoituksen kautta hyödyt ja kustannussäästöt. Olemme toteuttaneet SAK:lle kustannuksiltaan edullisemman ja silti tehokkaamman tulostusympäristön. Tulostusympäristön laatu-, nopeus- ja muut toiminnalliset ominaisuudet ovat nyt paremmalla tasolla kuin aiemmin, kertoo X-Partner Helsinki Oy:n myyntijohtaja Tommi Tiainen.

– Palaute on ollut jo ensimmäisten laitteiden käyttöönoton myötä positiivista. Henkilöstömme on kehunut tulosteiden hyvää ja tasokasta laatua, kertoo Tarja Majamäki.

– Laitteiden vaihtoprosessi suunniteltiin erittäin hyvin ja koulutus toteuttiin nopeasti.

SAK on mukana WWF:n Green Office -ohjelmassa, jossa yhtenä tavoitteena on vähentää paperinkulutusta. Uusiin Xeroxin laitteisiin on asennettu oletukseksi kaksipuolinen mustavalkotulostus, joka vähentää paperin kulutusta ja säästää kustannuksia.

X-Partner Helsinki vastaa tulostinten hallinnasta ja ylläpidosta.

– Meillä on nyt yhtenäisempi laitekanta sekä yhden kumppanin myötä vähemmän sopimuksia hallinnoitavana. Mahdolliset ongelmatilanteet saadaan nopeasti selville, ja niihin voidaan myös reagoida nopeasti. Tietohallintomme työ on helpottunut, ja laitteet mahdollistavat myös suojatun tulostuksen, kertoo Tarja Majamäki.

Seuraavaksi määritellään SAK:n tulostusympäristön sisäinen ohjeistus (printing policy), jolla tehostetaan myös työnkulkuja.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: