Pyroll investoi mittavasti Lempäälän tehtaaseen

5.6.2009 12:36Uutiset » Toimiala

Lempäälässä toimiva, Pyroll-konserniin kuuluva paperipohjaisiin pakkausmateriaaleihin erikoistunut tehdas vihki käyttöön uuden painokonelinjan 26.5.2009. Tilaisuudessa kone sai nimekseen ”Aino”.

Kyseessä on saksalaisvalmisteinen W & H Primaflex -fleksopainokone, joka edustaa alansa ehdotonta huippua. Koneinvestoinnin myötä Lempäälän tehtaan tuotevalikoima laajenee ja painokapasiteetti kasvaa merkittävästi.

Kone on jo tuotantokäytössä. Sillä painetaan erilaisia ratamuotoisia materiaaleja kuten kääre-, lahja- ja joulupapereita. Käytettävissä on kahdeksan väriä kerralla. Uuden tekniikan ansiosta laatu on tasainen ja myös valokuvat toistuvat erittäin teräväpiirtoisina.

Lempäälän tehdas toimii Moision teollisuusalueella ja se työllistää 43 henkilöä. Liikevaihto on noin seitsemän miljoonaa euroa. Rullina toimitettavien pakkausmateriaalien lisäksi tehdas valmistaa erilaisia paperipakkauksia, kuten pusseja ja taskuja. Tärkeimpiä asiakasryhmiä ovat vähittäiskauppa, leipomot ja muu elintarviketeollisuus sekä fast food –sektori.

Pyroll on suomalainen, yksityisesti omistettu konserni. Se on Pohjoismaiden johtavia paperin ja kartongin jalostajia. Konserniin kuuluu kolme toimialaa: Pakkaukset, paperiteollisuuden Sopimusjalostus ja Paperitukku. Konserni toimii 10 paikkakunnalla Suomessa. Uusin yksikkö on Puolaan perustettu arkittamo. Pyroll työllistää noin 450 henkilöä. Viime vuonna liikevaihto oli runsaat 70 miljoonaa euroa. Konsernin toimitusjohtaja on Hannu Vakkari.

Share: