Pyhäjokiseudun Kirjapainon Kajaanin yksikköön investointeja

11.3.2008 14:00Uutiset » Toimiala

Pyhäjokiseudun Kirjapaino on ottanut uuden Flowman Virtual Prepress -palvelun käyttöön Kainuun Sanomia painavassa Kajaanin yksikössään.

– Ostettuamme Kajaanin yksikön Alma-Medialta, teimme heti perään yhtiön historian merkittävimmän investoinnin laatuun ja tehokkuuteen hankkimalla automatisoidun modernin lehtipainokoneen Tensorilta. Samalla päätimme, että nyt on oikea aika selvittää perusteellisesti kaikki markkinoilla olevat vaihtoehdot tuotannonhallintaan ja automatisointiin, toimitusjohtaja Asko Talvi Pyhäjokiseudun Kirjapainosta kertoo.

– Selvitimme kaikki potentiaaliset ratkaisut modernin ”rahtipainon” tuotannonhallintaan ja automatisointiin. Otimme mukaan selvitykseen niin palvelun tarjoajat kuin järjestelmät sekä niiden yhdistelmät, kertoo myyntipäällikkö Lauri Hirvonen Pyhäjokiseudun Kirjapainosta ja jatkaa:

– Flowmanin kokonaisuus osoittautui ylivoimaiseksi, niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Flowmanin palvelukonseptin avulla saamme paitsi kaikki haluamamme tekniset ominaisuudet valmiina integroituna pakettina, niin myös täydellisen IT- ja prepress-osaston käyttöömme murto-osalla omien vastaavien resurssien kustannuksista.

Flowmanin Kajaaniin toimittama ratkaisu on integroitu kokonaisuus, joka sisältää sähköisen asioinnin ratkaisut, kuten tilausten ja aineiston vastaanoton ja tarkistuksen vedosliikenteineen – osoiteaineistot mukaan lukien. Siihen kuuluu myös kaikki tarvittavat prepress-työvaiheet, sisältäen muun muassa värimäärän optimoinnin. Tuotannonohjauksen työkalut raportointityökaluineen ovat myös osa kokonaisuutta. Ratkaisu on myös integroitu Perrettan toimittamaan painokoneen ohjausjärjestelmään.

Ratkaisu toimitetaan Flowmanin ns. SaaS-palveluna, jossa asiakkaan tiloihin ei asenneta mitään laitteistoja tai ohjelmistoja, vaan ne ovat käytettävissä internet-yhteyden ”yli”. Palvelu sisältää myös 24×7 asiakastukipalvelut, sekä tarvittaessa prepress-palvelut, kuten sivuntaittoa tai kuvankäsittelyä. SaaS-palvelukonseptin avulla Flowmanin asiakkaat hyötyvät jaetuista infrastruktuurikustannuksista, niin ohjelmistojen ja laitteistojen kuin myös asiantuntijoiden ja muiden henkilöresurssien osalta.

Pyhäjokiseudun Kirjapaino Oy on Pohjois-Suomen suurin sanomalehtipainamiseen erikoistunut tilauskirjapaino. Yhtiöllä ei ole omaa kustannustoimintaa. Painossa painetaan lähes 80 säännöllisesti ilmestyvää nimikettä. Yritys osti Kainuun Sanomat Oy:n sanomalehtipainon liiketoiminnan koneineen ja kalustoineen Alma Media Oyj:ltä 1.7.2007.

Lisätietoja www.flowman.fi.

Share: