Presidentinvaalien äänestyskortit lähtevät matkaan Vaajakoskelta

16.12.2011 14:05Uutiset » Toimiala

Tulevan presidentinvaalin äänestyskorttien lähetys on Suomen suurin osoitteellinen, personoitu kampanja, jossa suunnittelun, painotyön, rekisteritietojen yhdistämisen sekä postituksen tulee onnistua täydellisesti oikein. Yli neljä miljoonaa ilmoituskorttia syntyy suoramarkkinointitalo Sisäsuomi Oy:n ja Väestörekisterikeskuksen tiiviinä yhteistyönä.

Vuoden 2012 presidentinvaaliin tulostetaan samanaikaisesti kahdet vaalikortit. Painotyö Sisäsuomen tuotantolaitoksella Jyväskylän Vaajakoskella on käynnistynyt.

– Vaalikorttiprojekti on lajissaan erittäin monimutkainen ja vaativa operaatio, jossa jokainen ilmoituskortti on yksilöllinen postitus. Kokonaisuuden virheetön hallinta ja toteutus edellyttävät monivuotista kokemusta vastaavista kampanjoista, huippuosaamista sekä suurta tarkkuutta ja huolellisuutta. Toimittajalta vaaditaan myös riittävää painokapasiteettia ja kykyä varajärjestelyihin. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Sisäsuomi täyttää kaikki nämä ehdot erinomaisesti, sanoo Väestörekisterikeskuksen tietopalvelupäällikkö Timo Salovaara.

Joulukuussa perille

Jokaiselle väestötietojärjestelmän äänioikeusrekisterissä olevalle Suomen kansalaiselle – asuinpaikasta riippumatta – lähtee joulukuun aikana ilmoitukset äänioikeudesta eli ilmoituskortit, joista käy ilmi mm. ennakkoäänestysaika, vaalipäivä, äänestyspaikka vaalipäivänä ja äänestysohjeet. Lisäksi ilmoituskortin liitteenä on luettelo äänioikeutetun oman vaalipiirin alueella olevista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista sekä niiden osoitteista ja aukioloajoista. Toinen ilmoituskortti on presidentinvaalin ensimmäistä vaalia varten ja toinen mahdollista toista vaalia varten.

– Postitettava ja personoitu suora on erityisosaamisaluettamme. Sisäsuomen tuotantokapasiteetti soveltuu monimutkaisiin ja suuriin painotöihin erittäin hyvin. Olemme avoimen hankintamenettelyn kautta voittaneet useita tarjouskilpailuja eri vaalien vaativiin suorakampanjoihin. Ensimmäiset ilmoituskortit toimitimme vuoden 2004 EU-vaaliin. Listalla on myös kunnallis- ja maakuntavaaleja. Hoidimme myös edellisen presidentinavaalin vuonna 2006. Sisäsuomen vastuulla olivat tämän vuoden eduskuntavaalin ilmoituskortit – kuten edellisetkin vuonna 2007, Sisäsuomen toimitusjohtaja Jarmo Porkka (kuvassa) toteaa.

Share: