Postin työehtomuutoksista syntyi lakko

29.8.2019 15:37Uutiset » Toimiala
Postin pakettitoimitusten määrä kasvoi reilut 10 prosenttia viime vuonna. Kuva: Posti.

Posti siirtää paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajitteluhenkilöstön Teollisuusliiton sopimuksen piiriin 1.11.2019. Työntekijät ovat nyt PAUn sopimuksen piirissä ja PAU käynnistää muutoksen vuoksi lakon. Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysäytetään 2.-4.9. väliseksi ajaksi. Myöhemmistä työtaistelutoimista ilmoitetaan erikseen.

Posti tavoittelee tiedotteen mukaan joustavia ja kilpailijoiden kanssa samantasoisia työehtoja Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän lajittelutoiminnoissa. Näillä toimilla vastataan postialan rajuun murrokseen ja nopeasti muuttuviin asiakastarpeisiin sekä pyritään säilyttämään ja luomaan uusia kotimaisia työpaikkoja.

Lajitteluhenkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:hyn. Yhtiössä noudatetaan Teollisuusliiton Jakelua koskevaa työehtosopimusta. Muutos koskee yhteensä noin 700 henkilöä. Postin mukaan muutoksen yhteydessä ei ole henkilöstön vähentämistarvetta. Henkilöstölle maksetaan siirtymäajan tukea: työn laadun pysyessä tavoitteen mukaisena kokonaisansiotaso säilyy ennallaan vuoden 2020 maaliskuun loppuun asti.

PAU syyttää Postia työehtoshoppailusta eikä hyväksy siirtoa.

Share: