Posti kokeilee kevennettyä jakelua

20.8.2014 07:56Uutiset » Toimiala

Itella Posti aloittaa tuotekohtaisen jakelukokeilun 1.9. -30.11. Vantaan Korsossa, Espoon Kivenlahdessa, Porvoossa, Riihimäellä, Varkaudessa ja Leppävirralla. Kokeilun aikana yleispalvelutuotteet sekä sanomalehdet ja paketit kulkevat nykyisellä tavalla viitenä arkipäivänä viikossa, mutta yritysten lähettämiä kirjeitä, mainoksia ja aikakauslehtiä ei jaeta kokeilupaikkakunnilla tiistaisin.

Kokeilu on Itellan mukaan postilain ja Itella Postin toimiluvan mukainen. Kokeilun taustalla ovat sähköisen viestinnän lisääntyminen ja voimakkaasti vähenevä postimäärä sekä asiakkaiden muuttuneet tarpeet. Postinsaajille muutos on hyvin pieni, sillä pääosa jakelupalvelusta pysyy ennallaan. Muutokset koskevat vain kokeilupaikkakuntia eikä kokeilulla ole vaikutusta Itella Postin muihin palveluihin.

Itella Posti on myös sopinut Keskisuomalainen-konsernin kanssa muutoksista sanomalehtien varhaisjakeluun Keski-Suomessa. Muutokset koskevat lehtien jakeluaikoja ja jakelutapaa. Aamun sanomalehdet halutaan jakaa muutostarpeesta huolimatta jatkossakin aamuvarhain. Mahdollisimman varhaisen jakelun toteuttamiseksi osassa varhaisjakelualuetta otetaan syksyn aikana vaiheittain käyttöön yhteislaatikoita, joihin sanomalehdet jaetaan asiakkaiden noudettaviksi. Myös lehtien jakeluaikoihin voi tulla muutoksia.

Kuva: Itella.

Share: