Posti aikoo pysyä mukana lehtijakelussa

4.9.2019 14:18Uutiset » Toimiala
Lehtien jakelumäärät ovat laskeneet, mutta pakettien toimitus kasvanut nopeasti. Kuva: Posti.

Posti haluaa täsmentää mediassa julkaistuja uutisia Postin lehdenjakelun tulevaisuudesta. Uutisoinnissa on harhaanjohtavasti kerrottu, että Posti olisi lopettamassa lehdenjakelua vuonna 2025. Posti aikoo pysyä vahvasti mukana lehtien jakelussa. Mediakohu syntyi Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen haastattelusta Maaseudun Tulevaisuudessa.

– Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa ja Postilla on pitkäaikaisia sitoumuksia lehtijakelussa, sanoo Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko.

Maaseudun Tulevaisuudessa on julkaistu Malisen haastattelu, jota on Postin mukaan tulkittu väärin. Haastattelussa Malinen sanoo seuraavasti: “Paperisia lehtiä toimitamme varmaan pidempään kuin kirjeitä. Kuljetamme painettuja lehtiä ainakin vuosiin 2025–2030 saakka.”

Posti ei ole lopettamassa lehtien jakelua vaan kuljettaa niitä niin kauan kuin asiakkailla on siihen tarvetta.

Posti on parhaillaan historiansa suurimmassa murroksessa. Kuluttajien tarpeet ovat muuttuneet, digitalisaatio lisääntyy, paperipostimäärät ovat laskeneet kiihtyvällä tahdilla ja kilpailu kiristyy. Postin toimittamien pakettien määrä puolestaan kasvaa ja paketit sekä logistiikka tuovat jo yli puolet Postin liikevaihdosta. Posti hakee merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

Share: