Parhaita painotöitä palkittiin jälleen

10.2.2010 01:00Uutiset » Toimiala

Map Suomi Oy ja Sappi Fine Paper Europe ovat yhdessä järjestäneet Galerie Art Design & Print Awards -kilpailun, nyt viidennentoista kerran. Samaan aikaan Galerie Art täytti 20 vuotta. Tällä kertaa kilpailuun osallistui yhteensä 84 painotyötä. Kilpailun sarjojen voittajatiimien edustajat lähtevät vierailulle Sappin paperitehtaalle Keski-Eurooppaan.

Vuosikertomus-sarjassa haluttiin nostaa esiin laadukkaita ja uuden-laisia ratkaisuja. Sarjassa pärjäsivätkin työt, jotka oli uskallettu tehdä hieman toisin. Vuoden 2008 vuosikertomuksillaan sarjan voitti Cargotec Oyj, toiseksi tuli Norvestia Oyj ja kolmanneksi Nokian Renkaat Oyj.

Painotyö-sarjassa voittajat erottuivat nopeasti. Voittotöissä oli käytetty taidokkaasti paperin ja painotekniikan suomia mahdollisuuksia. Sarjan voitti M-real Consumer Packaging -esite, toiseksi tuli Orion Diagnostica Oy:n Sininen kirja ja kolmanneksi Mainostoimisto Ilme Oy:n Ilme-lehti.

Kirja on suunnittelutehtävänä hyvin haasteellinen, sillä monen asian on sovittava yhteen, jotta kokonaisuus toimisi. Palkituissa kirjoissa nämä asiat osuivat kohdalleen. Voittajaksi selviytyi elämyksellinen ”Lapin sydän”, toiseksi tuli valokuvateos ”Jotain on tapahtunut” ja kolmanneksi tyylikäs ”Arabia-kirja”

Myös Map Suomi Oy:n Map Design Paper Competition 2009 -kilpailu ratkaistu

Map Suomi Oy:n järjestämän designpaperikilpailun töistä on jälleen valittu kolme parasta. Kisaan pääsi osallistumaan käyttämällä painotyössään Map Suomen design- tai erikoispapereita. Kaiken kaikkiaan 76 kpl työtä kilpaili nyt jo kymmenennen kerran pääpalkinnosta eli opintomatkasta Eurooppaan. Tällä kertaa sinne pääsi Finnairin vuosikertomuksen tiimi.Kilpailun taso oli vaihteleva ja tuomariston mielestä erityyppisiä töitä oli välillä vaikea rinnastaa keskenään. Tuomaristo ei ollutkaan yksimielinen kärkipään järjestyksestä. Loppusuoran työt löytyivät helposti, mutta niistä voittajatöiden valinta ei ollut helppoa.

Share: