Paperin ja kartongin kulutus kasvaa jälleen

25.8.2015 08:44Uutiset » Toimiala

Euroopan paperiteollisuusliiton (CEPI) tilastot kertovat positiivisesta muutoksesta paperin ja kartongin kulutuksessa. Kolme vuotta jatkunut kulutuksen väheneminen on pysähtynyt, ja kulutus kääntyi jälleen nousuun vuonna 2014.

Liittoon kuuluu 17 EU: n jäsenmaata sekä Norja, ja niiden yhteenlaskettu paperin ja kartongin kulutus oli vuonna 2014 reilut 77 miljoonaa tonnia. Tästä 47,5 prosenttia on pakkauspapereita ja -kartonkeja ja 40,5 prosenttia graafisia papereita. Jäsenmaista eniten paperi- ja kartonkituotteita tuottivat Saksa (24,8 %), Ruotsi (11,4 %) ja Suomi (11,4 %).

Euroopan paperi- ja kartonkituotanto on isossa muutoksessa. Heinäkuun alussa julkaistujen tilastojen mukaan graafisen paperin tuotanto on jatkanut laskuaan, mutta pakkausmateriaalien ja hygieniapapereiden tuotanto on kasvanut. Vaikka paperin ja kartongin kulutus on hieman kasvanut ympäri maailmaa, väheni vienti CEPI-maiden ulkopuolelle viime vuonna verrattuna vuoteen 2013. Samalla paperi- ja kartonkituotteiden tuonti Eurooppaan kasvoi.

Kuva: Stora Enson digipainettuja pakkauksia.

Share: