Paperilta luetaan mieluummin kuin näytöltä

26.6.2015 09:10Uutiset » Toimiala

Laaja kuluttajatutkimus osoittaa, että ihmiset lukevat varsinkin monimutkaisempia asioita mieluummin paperilta kuin näytöltä. Printtiä pidetään myös helpommin ymmärrettävänä ja rentouttavampana mediana kuin digitaalista viestintää.

Tutkimuksen teki kansainvälinen Two Sides -hanke. Siihen osallistui 500 brittiläistä ja 1 000 amerikkalaista kuluttajaa. Heille esitettiin printin ja digitaalisen viestinnän käyttöön liittyviä kysymyksiä. Paperitoimialalla, painamisessa ja niihin liittyvillä toimialoilla työskenteleviä ei otettu mukaan kyselyyn.

Vastaajista 79 % ilmoitti lukevansa mieluummin paperilta kuin näytöltä, jos on mahdollisuus valita. Monimutkaisia aiheita lukisi mieluummin paperilta 83 % vastaajista. Tutkimus osoitti myös, että painetun sanan lukemiskokemus on rentouttavampi ja vähemmän häiriöaltis kuin digitaalisen median antama kokemus.

– Vaikka kuluttajat käyttävät yhä enemmän aikaa näytöltä lukemiseen, he suosivat edelleen printtiä. He uskovat sen olevan ”turvallinen” media, joka on informatiivisempi, vähemmän häiritsevä ja vähemmän terveyttä haittaava, sanoo Two Sides -hankkeen johtaja Martyn Eustace.

Kuva: Stora Enso.

Share: