Pakkaukset ja printti eivät levitä koronaa

14.8.2020 07:54Uutiset » Pakkaukset
Pakkaukset eivät levitä koronaa WHO:n mukaan. Kuva: Elopak.

Koronaviruksen leviämisestä liikkuu monenlaista tietoa, joka vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen. WHO on rauhoitellut ihmisiä tiedottamalla, että koronaviruksen tarttumisesta elintarvikkeiden tai niiden pakkauksien välityksellä ole yhtäkään esimerkkiä. Myöskään painotuotteita ei ole syytä pelätä uusimman tutkimustiedon mukaan.

Maailman terveysjärjestö WHO tiedotti torstaina, ettei ihmisten tulisi pelätä koronaviruksen tarttuvan ruoasta tai pakkauksista. WHO otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun Kiinassa löydettiin jälkiä koronaviruksesta ulkomailta tuodusta elintarvikkeesta ja sen pakkauksesta. Pakkauksen kanssa tekemisissä olleet ihmiset sekä heidän perheenjäseniään testattiin myöhemmin, eikä testituloksissa löytynyt koronatartuntoja.

WHO:n mukaan tiedetään, että virus voi jäädä pinnoille joksikin aikaa. Koronavirus ei pysy kuitenkaan pitkään hengissä paperin ja kartongin pinnalla. Print&Media kirjoitti aiheeseen liittyvistä tutkimustuloksista aiemmin.

Peloilla voi olla vaikutusta printin kysyntään. Suomessa Helsinki This Weekin julkaisija kertoo, että hotellit eivät ole enää niin halukkaita ottamaan jakeluun painettua lehteä. Helsinki This Week on julkaisutauolla ja painetun Financial Timesin jakelu on loppumassa Suomessa.

Share: