Painovärien ja papereiden hinnoissa nousua

17.3.2017 08:45Uutiset » Toimiala
Kuva: Flint Group.

Painovärien hinnat ovat nousussa Euroopassa. Myös paperien hintoihin on ilmoitettu korotuksia. Hintojen nostoa perustellaan materiaalien kallistumisella.

Merkittävä painovärien toimittaja Flint Group on ilmoittanut globaalisti 4-7 prosentin korotuksista 3.4. lukien. Korotukset koskevat pakkausalaa sekä kapean radan ja arkkikoneiden värejä. Yritys nosti hintoja jo 22.2. titaanioksidin tarjonnan vähentymisen ja hinnan nousun vuoksi.

Uusia korotuksia yritys perustelee painovärien ja lakkojen raaka-aineiden pitkäaikaisella hintojen nousulla sekä niiden tarjontanäkymien heikentymisellä. Esimerkiksi raakaöljyn, kasviöljyjen, bentseenin ja tolueenin hinnat ovat nousseet tuntuvasti.

Flintin mukaan myös fleksolaattojen teossa käytettävien kumikemikaalien hinta on noussut erittäin paljon.

Painamisen kustannuksia nostaa myös paperin hinnan nousu. Britanniassa painopaperien hinnat nousivat tammikuussa jopa 10 prosenttia. Suomessa suurimmat paperitukkurit Antalis ja Papyrus ovat ilmoittaneet korotuksista huhtikuussa. Antaliksen toimittamat päällystetyt ja päällystämättömät graafiset paperit sekä kartongit kallistuvat 3 prosenttia. Muissa paperilajeissa korotukset ovat 3–5 prosenttia. Papyruksen ilmoittamat paperien ja tarrojen hintojen korotukset ovat 3 prosenttia.

Share: